Peste 100.000 de români au vizitat Catedrala Națională

Valentin Borcea POLITIC Principal

În perioada cât timp a fost accesibilă pelerinilor, 25 noiembrie – 2 decembrie, Catedrala Mântuirii Neamului a fost vizitată de peste 100 de mii de oameni. Zilele Sfințirii Catedralei, 25-30 noiembrie, au fost prelungite până duminică seara, 2 decembrie 2018, pentru a răspunde interesului românilor de a vizita și de a se închina în altarul nou sfințit al Catedralei ce reprezintă o încununare a Centenarului Marii Uniri, a scris agenția de presă a Patriarhiei Române, Basilica.

Pentru intrarea în Catedrală Mântuirii Neamului s-a stat la coadă și patru ore, dacă nu și mai mult. Toți cei care s-au închinat în noul lăcaș de cult simbol al României au primit și un mic dar din partea Patriarhiei, anume o icoană a Sfântului Andrei, al cărut hram îl poartă catedrala, o lumânare și o insignă aurie în forma conturului impresionantului lăcaș de cult ortodox.

45.000 persoane au asistat la ceremonia de sfințire și la Sfânta Liturghie oficiate de Patriarhul Ecumenic împreună cu Patriarhul României și cu un sobor de 60 ierarhi.

Cei peste o sută de mii de români au venit din toată țara și din diaspora pentru a vedea împlinit un ideal care datează din vremea regilor Carol I și Ferdinand. Ei s-au închinat în Altarul nou sfințit unde se află moaște ale martirilor români și străromâni, dar și numele celor peste 350.000 eroi ai neamului cunoscuți.

Catedrala Mântuirii Neamului este finalizată în proporție de 95% și a fost deschisă cu prilejul evenimentului de sfințire. Începând de luni, 3 decembrie 2018, accesul în Catedrala Națională este restricționat pentru a fi continuate lucrările. Finalizarea lucrărilor și a picturii Catedralei vor dura aproximativ trei ani, cum a precizat Preafericitul Părinte Patriarh Daniel în timpul slujbei de sfințire.

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
UE atacă “fake news” înainte de europarlamentare
Uniunea Europeană cere companiilor din domeniul IT inclusiv Facebook, Twitter şi Google să prezinte rapoarte ...