C.J. Mureş oferă aproape 100.000 de Euro pe un schelet de rinocer lânos care costă de cinci ori mai puţin

Valentin Borcea ECONOMIC INVESTIGAȚII Principal

Consiliul Judeţean Mureş a postat zilele trecute un anunţ în SICAP prin care anunţă “onor clientela” că doreşte să achiziţioneze un schelet de rinocer lânos, prin bani europeni, pentru Muzeul de Ştiinţele Naturii Târgu Mureş. Oferă 450.000 de lei. Preţul relicvei de pe magazinul de schelete din Canada, descoperit de investigaţia Newstandard.ro, este de 19.875 de dolari canadieni, undeva la 15.000 de Euro. De urmărit cine va fi câştigătorul.

“Pentru punerea în valoare a lucrărilor de restaurare/reabilitare interioară a clădirii se vor achiziţiona o serie de exponate, asigurându-se astfel creşterea numărului de vizitatori. Conform Studiului de fezabilitate care stă la baza realizării proiectului, se vor achiziţiona resturi scheletice de rinocer lânos (Coelodonta antiquitatis).

Fragmente dintr-un astfel de exemplar, dispărut fie datorită vânătorii excesive, fie unei extincţii planetare, s-au descoperit în Gorj, în urmă cu vreo patru ani de către un cioban. Exemplarul numit «tancul viu al preistoriei» a fost dus la Muzeului Judeţean de Istorie Gorj.

Ofertele se pot depune până în 11 ianuarie 2019. Preşedintele CJ Mureş, Péter Ferenc, este fost primar al oraşului Sovata. 

În Muzeul de Ştiinţele Naturii din Târgu Mureş sunt expuse cranii de mamifere (caprioară, lup, vulpe, urs). Muzeul are unul din cele mai frumoase trofee de cerb carpatin din lume.

De urmărit cine e fericitul câştigător al achiziţiei publice.

Loading...

One Comment

  1. Pretul unui schelet de rinocer lanos vraiaza intre ( $95,000 si $175,000 ) . Se doreste sa se achizitioneze un schelet care sa contina cap, vertebre, membre, coaste – minim 140 oase. Pretul publicat in articol este pentru un cap . Preturile difera si in functie de vechime . Deci pretul este subestimat.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Ultimele cuvinte ale lui George Bush Senior către junior: „Te iubesc!”
George Bush Senior, președintele american care a dat lovitura de grație Uniunii Sovietice și regimurilor ...