Mobilizare fără precent în Franța împotriva „vestelor galbene”: 89.000 de polițiști și jandarmi

Valentin Borcea INTERNATIONAL Principal

Autoritățile franceze au luat măsuri fără precedent în ultimul deceniu, ca să se pregătească de un nou val de proteste anunțat de “vestele galbene” pentru acest weekend. 89 de mii de oameni ai legii au fost mobilizați pe tot cuprinsul Franței, pentru a preveni violențe și incidente cauzate de protestatari.

Capitala Paris va avea atmosfera unui oraș sub asediu. 8.000 de polițiști și jandarmi vor fi pe străzi. Aceștia vor fi ajutați și de 12 vehicule blindate, care nu au mai fost văzute într-un mediu urban, cu atât mai puțin pe arterele Orașului Luminilor, din 2005, când au avut loc proteste violente provocate de imigranți. Pe lângă asta, Turnul Eiffel, magazinele de Champs Elysee și zeci de muzee, inclusiv Luvru.

Premierul Edouard Philippe a spus pentru postul TF1 că toate măsurile sunt perfect justificate, deoarece demonstranții nu trebuie să fie lăsați să facă vor. Printre “Vestele galbene” sunt oameni care nu vor să protesteze, ci care vor doar să vandalizeze, a spus primul-ministru al Franței. Un mesaj similar l-a transmis și ministrul de Interne, Christophe Castaner, care a spus că mitingurile antiguvernamentale au creat un monstru și că elemente radica pot infiltra grupurile de “veste galbene”, a scris BBC.

Vandalii au cucerit şi Parisul după aproape două mii de ani

Francezii au programat noi proteste pentru acest weekend, al patrulea consecutiv. Săptămâna trecută, demonstranții au vandalizat Arcul de Triumf, unul dintre cele mai cunoscute simboluri ale Franței. Zidurile au fost acoperite de graffiti, o statuie a Mariannei, simbolul Republicii, a fost spartă, iar un bust al lui Napoleon a fost decapitat. Până acum, violențele au provocat cel puțin patru decese.

Macron, 23%

Protestul vestelor galbene a început ca o contestare a creșterii prețurilor la carburanți, dar a ajuns acum o mișcare generală împotriva actualei conduceri și a președintelui Emmanuel Macron. Acesta a ajuns la doar 23% cotă de încredere. 74% dintre francezi nu au încredere în actualul lider de la Elysée, o arată un sondaj făcut de Elabe.

 

 

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
STUDIU: Românii sunt cei mai religioși europeni
Un studiu al Pew Research Center arată faptul că românii sunt cei mai religioși dintre europeni. 55% ...