Pactul pentru Migraţie sau cum ni se aduc colonişti fără să-i cerem

Marius Ghilezan ACTUALITATE OPINIE Principal

Guvernul Dăncilă (PSD-ALDE) l-a desemnat pe Theodor Meleşcanu să semneze „Compactul Global pentru migraţie”, la Marrakesh, o iniţiativă a ONU, la care nu participă statele din Grupul de la Vişegrad şi nici SUA. Confruntat cu mari probleme în Franţa, Emmanuel Macron, spre „marea dezamăgire”a Marocului, care vede conferința ca fiind „un moment istoric”, potrivit unei surse diplomatice locale.

Partidele tac, tic-tac

Preşedintele Klaus Werner Iohannis  şi-a dat OK-ul pentru semnarea acestuia. Partidele, TOATE, tac, cu toate că unii parlamentari au cerut dezbateri pe acest subiect. ”Rezistenţii”, la fel, TAC. Tic-tac.

Teodor Meleșcanu are prilejul la Marrakech să semneze un document care încalcă flagrant Constituția României și apoi să demisioneze, la fel ca omologul său slovac, Miroslav Lajcak, care și-a depus mandatul în urma votului negativ al Parlamentului de la Bratislava.

Ministrul de Externe pleacă într-un voiaj ONU, dar nu știe cum se va întoarce: pe scut sau sub scut. El nu a cerut aprobarea Parlamentului, forul reprezentativ. A preferat să pitească un memorandum pe masa Guvernului, fără o consultare prealabilă.

ONU aplică politicile globaliste gândite de Soros 

Scopul acordului este de a păstra drepturile fundamentale ale tuturor migranților, a declarat António Guterres, secretarul general al ONU, în cadrul unei conferințe de presă de joi.

Primul care a vorbit despre legalizarea migraţiei este miliardarul George Soros care a recunoscut în 2016 că a investit peste 500 de milioane de dolari pentru a creea locuri mai bune pentru migranţi.

Singurii care ar beneficia de pe urma migraţiei ar fi Franţa şi Germania, state cu o puternică industrie şi o penurie de lucrători dispuşi să lucreze pe salarii mici.

„Această acțiune are un potențial enorm de a ajuta lumea să profite de avantajele migrației obișnuite, protejând în același timp lumea occidentală de mișcări neregulate care i-ar pune pe oameni în pericol”, a spus Guterres.

Mai mult de 258 de milioane de persoane din întreaga lume sunt migranți internaționali, potrivit Organizației Națiunilor Unite, iar acest număr va crește doar în următorii ani. Și migrația s-a dovedit a fi periculoasă și chiar mortală pentru cei plecaţi de acasă. „Cel puțin 60.000 de persoane care migrează pe plan internațional au murit din 2000, în timp ce traversau marea, călătoreau prin zone neprietenoase. Adesea, migranții și refugiații sunt demonizați și atacați”, a spus Guterres.

Aventura e anticonstituţională

Recent a avut loc un miting anti Pact în Bucureşti.

Constituția României prevede că suveranitatea țării e a poporului român și nimeni nu o poate exercita în numele său. A fost întrebat poporul despre voința lui de a accepta relocări de populații? „Pe teritoriul statului român nu pot fi strămutate sau colonizate populaţii străine“ (art. 3, alin. 4, Constituția României). Încă din Constituția din 1866 se prevedea acest lucru.

Singurii colonişti acceptaţi de către Brătieni au fost aromânii

Dacă înainte de primul război mondial, în vechiul regat erau interzise colonizările, în Transilvania, aflată sub ocupaţia Imperiului Austro-Ungar, au sosit mii de cehi, bulgari şi italieni pentru o viaţă mai bună.

După Pacea de la San Stefano, Regatul român a obţinut Dobrogea, dar a pierdul sudul Basarabiei.

Documentele vremii arată că premierul României, Ion C. Bră­tianu, s-a gândit ce e de făcut după ce mulţi dintre turcii şi tătarii din Dobrogea au emigrat în Imperiul Otoman. Astfel, a înconjurat elitele intelectuale ale aromânilor să se stabilească în Dobrogea.

După înfrângerea Bulgariei în cel de-al doilea război balcanic, regatul Român a obţinut Cadrilaterul. Ionel Brătianu, fiul marelui prim ministru liberal, a continuat politica tatălui său de colonizare cu aromânii sosiţi din nordul Greciei. După pierderea, din nou, a sudului Dobrogei, aceştia au fost încurajaţi să populeze Dobrogea de astăzi.

 

 

 

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Acuzată de secesionism, “Alianţa Vestului” îşi propune să colaboreze cu Guvernul în atragerea fondurilor europene
“Alianţa Vestului” s-a lansat sâmbătă la Timişoara. Primarii oraşelor Timişoara, Arad, Oradea şi Cluj Napoca ...