Șeful Renault, pus sub acuzare în Japonia. Va petrece Crăciunul după gratii

Marius Ghilezan INTERNATIONAL Principal

Carlos Ghosn, șeful alianței franco-nipone Renault-Nissan-Mitsubishi, a fost pus oficial sub acuzare în Japonia pentru evaziuni fiscală. El ar fi omis să declare autorităților japoneze venituri de 38 de milioane de euro, realizate în perioada 2010-2015. Alături de Carlos Ghosn a fost pusă sub acuzare și compania Nissan, deoarece aceasta a trimis rapoartele financiare către fiscul nipon, au spus procurorii de la Tokyo.

Din cauza punerii sub acuzare, directorul a fost re-arestat, ceea ce înseamnă că ar putea sta în detenție până la 30 decembrie, a scris BBC. Carlos Ghosn a negat mereu faptele de care este acuzat. Avocații săi au spus că acuzațiile nu se justifică, deoarece banii care nu ar fi fost declarați nu au legătură cu salariul, ci cu plăți viitoare pe care șeful Renault ar fi urmat să le primească atunci când s-ar fi retras din funcție. Dacă va fi găsit vinovat, Carlos Ghosn riscă până la 10 ani de închisoare.

A salvat Nissan-ul de la faliment, iar acum e pus sub acuzare

Nissan a declarat că tratează cazul cu maximă seriozitate. Totuși, compania nu se aștepta să fie pusă sub acuzare, deoarece ea a alertat procurorii cu privire la neregulile financiare descoperite ca urmare a unui audit intern, a declarat o sursă apropiată conducerii Nissan pentru BBC.

Arestarea la data de 19 noiembrie a lui Carlos Ghosn şi Greg Kelly a şocat industria auto mondială, în condiţiile în care Ghosn este recunoscut drept cel care a salvat Nissan de la faliment şi a transformat alianţa Renault-Nissan în cel mai mare constructor auto mondial.

Carlos Ghosn a fost demis din funcțiile de director al Nissan și Mitsubishi luna trecută, la puțin timp după arestare, dar rămâne în continuare în fruntea Renault și a Alianței. În primul semestru al anului 2018, Renault-Nissan-Mitsubishi a fost cel mai mare producător din lume, după numărul de vânzări. În prezent, sub conducerea lui Carlos Ghosn sunt Renault, Nissan, Mitsubishi, Dacia, Lada, Infinit, Samsung Motors, Alpine, Datsun și Venucia, a notat NEWSTANDARD.RO

 

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Programul „Alianței Vestului” este în drept o declarație de susținere a Guvernului
Orice specialist în comunicare publică poate să-și dea seama că programul “Alianța Vestului”, al celor ...