Ioan Cupşa, deputat PNL: ”Moțiunea nu are nici o șansă, dacă PSD nu formează noul guvern”

Alina Maria Bogdan POLITIC Principal

Principalul partid de opoziție, Partidul Național Liberal, nu-și face mari iluzii în legătură cu apropiata moțiune de cenzură la adresa cabinetului condus de Viorica Vasilica Dăncilă.

Prezent în studioul emisiunii „Cafeneau politică,” moderată de Horia Alexandrescu la Canal 33, deputatul liberal Ioan Cupșa a arătat că, în mare, moțiunea inițiată de PNL și susținută de USR și PMP „nu are nicio șansă”.

„În mod cert această moțiune de cenzură nu are șanse dacă nu se vor da niște garanții celor de la PSD că tot ei vor forma viitorul guvern”, a declarat Ioan Cupșa. Care a sintetizat apoi întreaga situație: „nu avem nicio șansă, suntem conștienți”.

Moțiunea de cenzură ar urma să fie depusă vineri în parlament, citită în ședință comună luni și apoi votată joia viitoare.

Cupșa nu a ratat ocazia de a reaminti că apropierea dintre PNL și fostul premier tehnocrat Dacian Cioloș, la finele anului 2016 i-a costat pe liberali „între cinci și zece procente” la votul final al alegerilor parlamentare de la finele lui 2016, întrucât PNL a decontat, în opinia sa, guvernarea tehnocrată a cabinetului Cioloș.

La rândul său, analistul politic Alexandru Radu, și el invitat în aceeași emisiune, a reamintit că istoria postdecembristă ne-a arătat că până în prezent doar două guverne au picat în urma depunerii unor moțiuni de cenzură, și ambele au fost guverne de dreapta: în 2009, cabinetul condus de Emil Boc, și în 2012, cel condus de Mihai Răzvan Ungureanu.

În ceea ce-l privește, deputatul PSD, Florin Manole, a preferat să se refere la situația legată de noua lege a pensiilor, blocată în aceste zile în parlament ca urmare a refuzului UDMR de a o susține. „E o justificare corectă și solidă a celor de la UDMR”, a comentat Manole situația, lăsând să se înțeleagă că zilele următoare vor aduce noi clarificări pe această temă între PSD și UDMR.

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Foştii pedelişti se pregătesc pentru noua guvernare: tăieri de pensii şi de salarii
PDL parcă s-a lipit ca marca pe scrisoare pe PNL. Mulţi lideri proveniţi din formaţiunea ...