Mecanismele propagandei sistemului ies la suprafață. Angela Cristea e doar o piesă…

Marius Ghilezan OPINIE Principal

Angela Cristea, fostă asistentă a lui Jonathan Scheele, fostul ambassador al UE, acreditat de Comisia Europeană la București, înainte d intrarea României în Uniunea Europeană, ajunsă șefă a Delegației Comisiei a transmis un raport defăimător față de PSD și Liviu Dragnea lui Jean Claude Juncker. Dacă nu intra în posesia presei ar fi rămas un document de reflecție în interiorul CE.

Documentul, făcut public de Mihai Gâdea, demonstrează că așa numita informare nu e decât un comentariu din seria lungă a celor din propaganda # resist, un fel de turnătorie la Înalta Poartă. Coroborată cu răstălmăcirea interviului cu Ion Iliescu, de către un Paul Cozighian, un jurnalist civic, de care mai nimeni n-a auzit, în Le Figaro și cu pasaje din text publicate și de Deutche Welle, lasă impresia de acțiune concentrată de demolare a partidului de guvernământ.

Vorba lui Paul Goma: înainte Securitatea publica articole în Liberation, iar Le Figaro se ocupa de promovarea disidenței. Acum pare se că noile structuri paralele folosesc Le Figaro pentru propagandă.

În urma articolașului de tip gazeta școlii, Angela Cristea ar putea să fie dată exemplu de așa nu tinerilor aspiranți în domeniul publicisticii.

Pentru că e șefa Delegației Comisiei Europene a comis-o în post ea trebuie chemată urgent la consultări de către ministrul de externe al României.

Acest document a fost făcut public.

Da câte or mai fi fost de asemenea făcătură, nu factură?

„Sunt foarte norocos să am o echipă foarte bună care lucrează în Reprezentanța Comisiei Europene de aici, condusă de Angela Cristea, și sunt mereu foarte bine informat și vă asigur că știu exact ce se întâmplă aici,” a spus la București Frans Timmermans, prim-vicepreședintele Comsiei Europene, în urmă cu șase luni.  

Propaganda sistemului a penetrat toate forurile publicistice și politice din Europa, iar puterea de la București a hotărât azi în CSAT să li se mărească serviciilor secrete bugetele. E greu de înțeles ceva.

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Check Also
Klaus Iohannis critică ”taxa pe lăcomie” și se opune impozitării băncilor
Marţi, ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, a anunţat la Palatul Victoria că Guvernul propune ca de ...