MOȚIUNEA DE CENZURĂ A CĂZUT / Șerban Nicolae: “Au dus gloaba la târg ca să o facă de râs”

Alina Maria Bogdan POLITIC Principal

Moţiunea de cenzură „Ajunge! Guvernul Dragnea – Dăncilă, ruşinea României!” nu a trecut de votul Parlamentului. A primit chiar mai puține voturi decât numărul semnatarilor.

 

Cea mai democratică acțiune, la îndemâna opoziței, a fost respinsă. A primit 161 de voturi „pentru” și 3 „împotrivă”. Parlamentarii PSDALDE și cei ai UDMR nu au votat.

Pentru ca moțiunea să treacă, era nevoie de cel puțin 233 de voturi.

Huiduieli, vociferări, insulte la adresa puterii, dar și momente de tandrețe, când două deputate din opoziție i-au cerut Vioricăi Dăncilă să se fotografieze cu ele.

Senatorul PSD, Şerban Nicolae, a făcut mișto de demersul inițiatorilor: “Moţiunea îmi aminteşte de un banc: un tip care se duce cu o gloabă la târg, cu un cal ştirb, deşirat, vai de el. Lumea l-a întrebat: l-aţi adus să-l vindeţi? Nu, l-am adus să-l fac de râs. Am impresia că aşa faceţi şi voi cu preşedintele PNL şi cu întâiul chiriaş al ţării, Klaus Iohannis.” Acesta a luat în derâdere şi CV-ul liderului de grup al PNL, Raluca Turcan, despre care a amintit că a studiat economia în Rusia.

Prezent la o televiziune, Liviu Dragnea a vorbit despre dreptul opoziției de a se face de râs. A mărturisit că a ținut 60-70 de parlamentari în București pentru ca Moțiunea să aibă cvorum.

Președintele Klaus Iohannis s-a cam delimitat de inițiatori cu două săptămâni înainte de depunerea celebrului act constituțional, refuzat de mulți dintre aleși.

Opoziția nu a reușit să-și strângă rândurile sau să convingă UDMR pe motiv că Ludovic Orban nu a renunțat la poziția iluzorie de prim ministru al noului cabinet.

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Check Also
RUDEL OBREJA: „Lui Iohannis să-i fie ruşine, ar trebui să apere cetăţeanul!”
Fostul președint al Federației Române de Box, Rudel Obreja, acuzat în Dosarul ”Gala Bute,” a ...