Atac cibernetic asupra tipografiei ziarelor americane de pe coasta de Vest

Alina Maria Bogdan ACTUALITATE INTERNATIONAL Principal

Un atac cibernetic a lăsat, sâmbătă, cititorii de pe Coasta de Vest a SUA, fără ziarele de weekend: „Los Angeles Times”, „Wall Street Journal”, „New York Times”.

Un virus de sistem a distrus fişierele înainte de tipărirea ziarelor şi a blocat calculatoarele tipografiei „Los Angeles Times”, cea care tipăreşte ediţiile naţionale.

N-au apărut nici jurnalele deținute de Tribune Publishing Co (TPCO.O), cum ar fi Chicago Tribune și Baltimore Sun.

Atacul cibernetic pare să provină în afara Statelor Unite, a raportat Los Angeles Times, citând o sursă bine informată despre situație.

Tribune Publishing, a cărui ziare include și „New York Daily News” și „Orlando Sentinel”, a declarat că a detectat pentru prima dată malware-ul vineri. Ediţiile “Wall Street Journal” şi “New York Times” de pe Coasta de Vest au fost şi ele ţintă, deoarece sunt tiparite pe platforma de producţie comună, a spus un oficial al “Los Angeles Times”.

Purtătorul de cuvânt al Tribune Publishing, Marisa Kollias, a declarat că atacul ar fi fost provocat de un virus.

„Nu există dovezi că informațiile despre cardul de credit al clientului sau informațiile de identificare personală au fost compromise”, a declarat Kollias într-o luare de poziţie.

“Wall Street Journal” și „New York Times” nu au răspuns imediat la cererile de comentarii, comentează corespondentul Reuters.

Majoritatea abonaților de la “San Diego Union-Tribune” au rămas fără ziar sâmbătă, deoarece virusul a infectat sistemele de afaceri ale companiei și a blocat capacitatea industrială de printare.

Un purtător de cuvânt al Departamentului pentru Securitate Internă a spus că studiază situația.

„Suntem conștienți de rapoartele privind un potențial incident cibernetic care afectează mai multe puncte de știri și lucrează cu guvernul și partenerii din industrie pentru a înțelege mai bine situația”, a declarat purtătoarea de cuvânt a DHS Katie Waldman într-o declarație.

Reprezentanții Biroului Federal de Investigații nu au făcut comentarii.

 

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Hurezeanu: “Nu Iliescu s-ar fi opus în 1990 revenirii la Monarhie,” i-ar fi spus Mihail Gorbaciov Regelui Juan Carlos
Emil Hurezeanu a mărturisit la Jurnalul de seară de la Digi.tv că în anul 1990, ...