ALINA MUNGIU PIPPIDI: „Serviciile secrete plătesc articole în presa străină”

Alina Maria Bogdan INVESTIGAȚII OPINIE Principal

Prezentă în studiourile B1 Tv, politologul Alina Mungiu Pippidi a mărturisit că „Serviciile secrete plătesc articole în străinătate din greu cum şi unii corupţi din România au plătit articole în presa străină. Presa străină e mult mai de vânzare decât am crezut noi. Am văzut titluri în ziare în care nu mi-aş fi imaginat niciodată, Times de exemplu, Daily Telegraph. Mai ales articole care sunt editoriale, multe dintre ele nici nu sunt scrise de oameni din redacţie, sunt scrise de oameni din afară. Multe sunt scrise de oameni care nu scriu permament, care vând articole pentru că foarte puţine redacţii au corespondenţi permanenţi la Bucureşti şi atunci o parte din războiul pe care l-aţi văzut în străinătate.

Tadami sau prin ce firmă iau bani jurnaliştii francofoni ai preşedintelui

În urmă cu mai mulţi ani, Marius Ghilezan a realizat o investigaţie pentru “Evenimentul zilei,” în care demonstra că oamenii preşedintelui, jurnaliştii care scriu în presa occidentală, au o firmă “Tadami Press,” în care apar colaboratorii Sanda Nicola, Laurent Couderc, Tatiana Niculescu Bran, Mirel Bran şi junele Jonas Mercier. Bilanţurile contabile înregistrează venituri sporite atunci când se organizează campanii în presa străină. Acestea pot fi consultate aici.

Tatiana Niculescu Bran a ocupat o scurtă perioadă de timp funcţia de purtător de cuvânt al preşedintelui Klaus Iohannis.

În 2017, veniturile totale au fost de 190.757 de lei, cu un profit de 10.827 de lei, firma având doar un singur angajat.

Ieri, Le Monde, azi Le Figaro

Recent  a apărut un scandal legat de o serie de declaraţii ale lui Ion Iliescu în Le Figaro, pe care proba audio pusă la dispoziţia media de anonimul jurnalist Paul Cozighian, autorul interviului, nu le susţinea.

Celebrul disident Paul Goma zicea mai în glumă că Securitatea folosea înainte Le Monde. Acum, pare că se preferă Le Figaro.

Există un fir roşu care leagă mai multe articole, o serie de fraze fiind descoperite de către analişti că sunt identice fie că apar în presa de limbă engleză, fie în cea de limbă franceză.

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Check Also
Băsescu – reloaded
PNL-PMP – fuziune şoc pe scena politică. Anunţau ieri după amiază principalele ediţii ale ziarelor ...