Părinţii care economisesc bani pentru copii beneficiază de o primă de la stat în valoare de 600 de lei

Alina Maria Bogdan ACTUALITATE Principal SOCIAL

Guvernul a lansat de la 1 ianuarie 2019 programul „gROwth – Contul individual de economii Junior Centenar,” prin care părinţii pot depune lunar economii pentru studiile lor din viitor. În acest sens s-a deschis la Trezoreria sectorului 1 contul special de economisire ” Contul individual de economii Junior Centenar„, codificat cu codul numeric personal al copiilor beneficiari, indiferent de domiciliul acestora, pe baza informaţiilor furnizate de Centrul Naţional pentru Informaţii Financiare.

Ca element de noutate, titularii de cont beneficiază de o primă de stat în valoare de 600 lei anual până la împlinirea vârstei de 18 ani, cu condiția ca suma depusă în anul respectiv în cont să fie de minimum 1.200 lei. În cazul în care suma depusă într-un an calendaristic este mai mică decât suma minimă de 1.200 lei, titularul contului nu beneficiază de prima de stat, dar pentru soldul contului se acordă dobândă (la soldul contului se aplică o rată de dobândă al cărei nivel se stabilește la 3% pe an).

Pentru copiii instituţionalizaţi, Ministerul Muncii şi Protecţiei sociale va vărsa în contul fiecărui copil suma de 1.200 de lei în fiecare an.

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
ALINA MUNGIU PIPPIDI: „Serviciile secrete plătesc articole în presa străină”
Prezentă în studiourile B1 Tv, politologul Alina Mungiu Pippidi a mărturisit că „Serviciile secrete plătesc ...