Reclamaţia la CEDO a Laurei Codruţa Kövesi va fi declarată “inadmisibilă”

Alina Maria Bogdan POLITIC Principal

Laura Codruța Kövesi a reclamat la CEDO decizia Curţii Constituţionale a României de revocare a sa din funcţia de procuror şef al DNA. Anunţul a stârnit zeci de reacţii din partea specialiştilor în domeniu. Principala acuză e că fostul procuror şef al DNA nu cunoaşte jurisprudenţa Curţii Europene.

“Deciziile CCR sunt definitive. Curtea nu judecă oameni, judecă excepţii, obiecţii sau conflicte juridice de natură constituţională”, a declarat Toader, pentru AGERPRES.

Avocatul Lucian Bolcaș a declarat: „Cred că plângerea va urma calea normală, și anume: să ajungă la coș din două motive. În primul rând, o plângere la CEDO, în asemenea condiții, este ca urmare a unor procese desfășurate în țară și după finalizarea acestor procese. În al doilea rând, chiar dacă se poate trece printr-o anume interpretare, ceea ce spune doamna Laura Codruța Kovesi este inexact,” potrivit DC News.

Avocatul Radu Chiriţă, specializat în procedurile CEDO, afirmă că, din informaţiile lansate în spaţiul public despre acţiunea lui Kovesi, aceasta este inadmisibilă, potrivit Ştiripesurse.ro

În acțiunea transmisă Curții Europene pentru Drepturile Omului, fostul procuror şef arată că decizia unilaterală a CCR nu i-a oferit o cale efectivă de a o contesta, ea nefiind întrebată.

Răspunsul CEDO se va formula după mulţu ani, susţin specialiştii. Prima etapă este ca CEDO să ceară un punct de vedere de la Guvern.

 

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Check Also
Fuziunea PMP cu PNL sau topirea în PNL a partidului lui Băsescu
În cursul zilei a apărut pe surse informaţia că PNL va fuziona cu PMP. Dacă ...