Într-un discurs impecabil în limba română, Donald Tusk i-a adus un elogiu lui Duckadam

Dragoș Nelersa POLITIC Principal

Polonezul Donald Tusk, preşedintele Consiliului European, a avut un discurs de senzaţie – în limba română – la ceremonia de preluare a preşedinţiei Consiliului European de la Ateneu, amintind de Cioran, Eliade, Nichita Stănescu şi de Helmuth Duckadam. Înainte, în foaier, s-a întreţinut minute în şir cu Viorica Dăncilă, amfitrionul evenimentului.

”Aş vrea să fac un apel la toţi românii să apere, în România şi în Europa, fundamentele civilizaţiei noastre politice – libertatea, integritatea, respectarea adevărului în viaţa publică, statul de drept şi Constituţia. Să le apere cu aceeaşi hotărâre cu care Helmuth Duckadam a apărat acele patru penalty-uri la rând. Atunci şi mie mi s-a părut imposibil, dar el a reuşit. Şi voi veţi reuşi. Pe această cale, vă asigur de tot sprijinul meu.” a spus Donald Tusk, la Ateneul Român.

Au mai rostit discursuri Klaus Iohannis, Călin Popescu Tăriceanu –într-o engleză impecabilă, Florin Iordache, Antonio Tajani, Donald Tusk, Jean Claude Juncker și Viorica Dăncilă. Cel mai aplaudat discurs a fost al preşedintelui Consiliului European, care a vorbit în limba română la Ateneu. 

Helmut Duckadam a scris pe Facebook: ”Ştiam că performanţa Stelei din finala de la Sevilla contra Barcelonei va rămâne în memoria iubitorilor de fotbal. Dar, nu am visat vreodată, că la un eveniment de asemenea importanţă pentru România, precum preluarea preşedintiei Consiliului UE, să fie menţionat numele meu. Sunt mandru că Preşedintele Consiliului European, dl. Donald Tusk, şi-a adus aminte de cea mai mare performanţă a fotbalului românesc”.

Preşedintele Tusk a mai spus că „România are puterea de a a fascina.”

“Mai bine ni-l punea Merkel președinte pe ăsta, nici nu este autist și mai și vorbește româna mai bine decât Sasone,” a scris jurnalistul Mirel Curea pe facebook.

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Check Also
CANAL 33 / Partidul Social Democrat va fi marele câștigător al alegerilor europarlamentare – afirmă sociologul Andrei Ţăranu
Partidul Social Democrat va fi marele câștigător al alegerilor europarlamentare din primăvara acestui an, este concluzia  ...