Șeful social-democraților din PE: Iohannis ar trebui să știe de influența serviciilor în Justiție

Valentin Borcea POLITIC Principal

Udo Bullman, șeful grupului social democraților din Parlamentul European, a sărit în apărarea Vioricăi Dăncilă și a președinției românește a Consiliului UE. Politicianul german, membru al SPD, partid aflat în coaliția condusă de Angela Merkel, a spus în plenul legislativului de la Strasbourg că Europa modernă nu poate tolera imixtiuni ale serviciilor în justiției. Mai mult, Udo Bullman a afirmat că va vorbi și cu președintele Klaus Iohannis despre aceste probleme, deoarece serviciile țin de Cotroceni.

“Există lucruri care ne îngrijorează în sistemul de justiției din România. Trebuie reformat. Trebuie să combatem decisiv corupția. Dacă în Europa modernă există o țară în care serviciile secrete au influență asupra procurorilor și avocaților, este o așa ceva nu putem accepta. Abordez acest subiect acum cu dumneavoastră și ar trebui să vorbesc mai des cu președintele vostru, deoarece serviciile secrete sunt răspunderea lui. (…) Dacă s-au făcut nedreptăți, dacă au fost oameni condamnați pe nedrept și care au avut de suferit din această cauză, aceste lucruri trebuie corectate,”  a declarat şeful grupului social democraţilor din Parlamentul European.

Bullman nu este de acord cu amnistia: „trebuie căutate alte soluţii”

Liderul social democraților europeni este de părere că trebuie căutate alte soluții, nu o amnistie generală, deoarece așa ar putea scăpa și cei condamnați pe probe serioase.

“Nu poți să-i bagi pe toți în aceeași oală, cei condamnați drept și nedrept. Nu există un temei în această situaţie. Trebuie stat de drept și reformă, acolo unde este necesară. Știu că voi vreți să faceți asta și vă încurajez în acest demers. Faceți acest lucru! Este vorba de onoarea voastră, de onoarea președintelui vostru și de onoarea țării voastre,” a mai spus Bullman.

„Statul de drept nu poate fi manipulat după bunul plac”

La finalul discursului, Udo Bullman a tras o săgeată și către adversarii din PPE, pe care i-a acuzat, voalat, că folosesc “statul de drept” ca unealtă politică. Social-democratul german le-a amintit popularilor că Ungaria, condusă de un premier PPE, are probleme uriașe.

“Statul de drept nu poate fi manipulat după bunul plac, pentru a servi interese politice. Este un principiu pe care trebuie să-l respectăm în fiecare tabără politică. Vreau să spun ceva celor care știu întotdeauna mai bine, mai ales celor din Partidul Popular European. Dacă în aceste zile există o țară în care se închid universitățile, un lucru care nu s-a mai întâmplat din perioada fascismului, unde nu se respectă drepturile jurnaliștilor, unde nu mai există libertate de expresie, aceste lucruri se întâmplă deoarece nu aveți curajul să-i spuneți direct în față domnului Orban adevărul. Nu să ștergeți picioarele pe actuala președinție. Este abordarea greșită. I-am spus direct lui Juncker, știe de la mine!” –a conchis liderul social-democraţilor din PE.

 

 

 

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Ce se întâmplă cu românii din UK în caz de Brexit fără acord?
Sunt circa 500.000 de români în prezent în Marea Britanie, mulți dintre ei cu familii, ...