Eminenţa cenuşie a lui Dacian Cioloş este fostul securist care l-a anchetat pe istoricul Marius Oprea

Marius Ghilezan POLITIC Principal

Misterul înfiinţării partidului PLUS, cedat de un anonim, adică un “acoperit,” a fost desluşit de istoricul Marius Oprea şi publicat în Podul.ro. Cererea de înfiinţare a formaţiunii politice a fost înregistrată pe 28 septembrie 2018 la Tribunalul Bucureşti. Fondatorul ţinut anonim de către Dacian Cioloş e fostul maior de la Direcția de cercetări penale, Alexandru Iordache, din Bucureşti care i-a anchetat în vara anului 1988 la Braşov pe Marius Oprea, Caius Dobrescu şi Sorin Matei pentru împărţire de manifeste.

Beizadeaua securistului anchetator e secretarul general al partidului lui Cioloş

Secretarul general al partidului condus de Dacian Cioloș este Iordache Adrian Alexandru (”managing partner” la „Iordache Partners”) și fiul fostului anchetator, ”maiorul Alexandru”, de la Serviciul de anchete penale al Securității Municipiului București. Preşedintele partidului este o anume Daneş Raluca Florina (senior associate la firmă) și vicepreşedinte este Iordache Iulia (soţia secretarului general și nora lui Alexandru Iordache). “Partidul Libertății, Unității și Solidarității condus de Dacian Cioloș a fost înființat, așadar, ca partid de familie al fostului meu anchetator de la Securitate,” a mai recunoscut Marius Oprea.

Securitatea s-a rebotezat. acum e „law enforcement”

Despre Alexandru Iordache-tatăl, aflăm de pe pagina de prezentare a casei de avocatură Iordache & Partners, unde figurează drept fondator și mentor, că înaintea admiterii în barou în 1992, a lucrat în „law enforcement” (cum se numește, mai nou, Securitatea), fiind familiarizat cu „ambele tabere ale baricadei”. Și mai tare! În schimb, Armaghedonul securiștilor din 2002 îl prezintă altfel: Fost ofițer de securitate, specializat în cercetari penale. La 31 Decembrie 1990 a fost trecut în rezervă la cerere din Serviciul Român de Informații. Implicat in operațiuni de contrabandă cu țigari aduse din Cipru, prin care a fraudat statul român cu 110 milioane dolari. La 15 Iulie 2001 a fost reactivat pentru scurtă vreme în SRI. În prezent (adică 2002 – n.n.) este consilier personal în probleme juridice al generalului Toma Zaharia, secretar de stat in Ministerul de Interne. S-a semnalat că deține conturi în Elveția, la BNP Schweiz”.

„Creierul” lui Cioloş a adus un prejudiciu de 110 milioane de dolari statului român prin traficul de ţigări

Alexandru Iordache, fostul şef al Serviciului Cercetări Penale din Securitatea Municipiului Bucureşti a fost implicat în vaste acţiuni de contrabandă cu ţigări, scrie Marius Oprea în cartea “Moștenitorii Securității,” refuzată de editura Humanitas pentru republicare. În anul 2002 au fost prezente în presă, în mai multe rânduri, probe şi documente cu privire la „mecanismele celei mai profitabile reţele de contrabandă cu ţigări, care a adus României un prejudiciu de peste 110.000.000 de dolari”, reţea organizată de Bogdan Petrescu, informator al Serviciului Român de Informaţii, un tânăr de doar 21 de ani, în spatele căruia se afla însă „creierul” întregii afaceri, fostul anchetator de la Securitate, Alexandru Iordache. Petrescu şi Iordache au tras pe sfoară atât firma Papastratos, cît şi statul român, beneficiind de înalta protecţie de care se bucura fostul şef al cercetărilor penale din Securitatea Bucureşti, ajuns consilier al generalului Toma Zaharia, în faţa autorităţilor.

Secretarul general al PULS a avut un accident muşamalizat de MAI

Fiul, astăzi secretar general al PULS, l-a accidentat pe un poliţist la Constanţa. De sus de la MAI s-au făcut presiuni pentru ca acesta să nu depună plângere. În final, pupilul n-a plătit nicio despăgubire, nici măcar pentru RMN-ul victimei, spunându-i ironic că pentru aşa un fleac o să-l sune toată viaţa?

Dacian Cioloş a afirmat într-o postare că: „există cel puţin o legătură între oricare dintre noi şi Securitate.”

 

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Halep, victorie senzaţională la Australian Open împotriva lui Venus Williams
Simona Halep (1 WTA) a învins-o pe Venus Williams (38 de ani, 36 WTA) cu ...