Wall Street Journal: Germania vrea ca Europa să creadă că dependența de gaz rusesc e bună

Valentin Borcea INTERNATIONAL Principal

Un editorial din Wall Street Journal, semnat de echipa celebrului și influentului ziar de afaceri, atacă dur Germania și legăturile sale cu Rusia lui Putin. Titlu, “Germany’s Russian Gaslight”, este extrem de sugestiv, o dată ce traduci ultimul cuvânt.

“Gaslight” nu înseamnă, cum ar părea la prima vedere, o lampă cu gaz, ci face referire la ceva mult mai serios. “Gaslight”, potrivit publicației Psychology Today, este “o tactică prin care o persoană sau o entitate,  care pentru a putea aduna mai multă putere, face victima să pună la îndoială realitatea. Oricine poate cădea victimă și este o tactică preferată de violatori, dictatori, narcisiști și lideri de cult. Procedeul este realizat încet, astfel încât victima să nu-și dea seamă că este manipulată. De exemplu, în filmul Gaslight din 1944, un bărbat își manipulează soția atât de mult, încât aceasta crede că își pierde mințile.”

Firmele germane care lucrează la Nord Stream 2 ar putea fi sancţionate de SUA

Articolul din WSJ începe cu criticile pe care ambasadorul american în Germania, Richard Grenell, le-a formulat la adresa gazoductului ruso-german Nord Stream 2 pe sub Marea Baltică. Diplomatul a spus că firmele germane care lucrează la proiecte rusești dedicate exporturilor de energie ar putea fi sancționate de Washington. Aceste cuvinte nu au căzut bine la Berlin, deși au exprimat doar politica oficială a administrației Trump.

Nord Stream 2 creşte dependenţa Europei de Rusia

Wall Street Journal a scris că înțelege de ce Putin susține pe deplin proiectul Nord Stream 2, deoarece aduce beneficii uriașe Rusiei și crește dependența Europei de gazul rusesc. De neînțeles este susținerea Berlinului, dar poate o fi rezultatul lobby-ului făcut de fostul cancelar Gerhard Schroder, președinte al Rosneft și al consorțiului Nord Stream 2, a notat publicația economică.

Polonia îşi caută independenţa de gazul rusesc

Angela Merkel și Heiko Maas, ministrul de Externe al Germaniei, au spus că prin cooperare poate fi moderat comportamentul Moscovei. Doar că asta nu s-a întâmplat. Germania a mai afirmat că are nevoie de gaz rusesc pentru a-și garanta securitatea energetică pe termen lung. Doar că Polonia vecină, care depinde de gaz rusesc de zeci de ani, vrea să termine cu importuri din Rusia în 2022 și construiește un gazoduct cu Norvegia și terminale pentru import de gaze lichefiate (LNG) din SUA și Qatar.

Şeful diplomaţiei germane susţine că politica energetică a Europei trebuie decisă în Europa, nu SUA

“Politica energetică a Europei trebuie decisă în Europa, nu în SUA” a spus șeful diplomației germane, doar că Europa înseamnă de fapt Berlin. În Decembrie, Parlamentul European și Camera Reprezentanților din SUA au cerut Germaniei să renunțe la Nord Stream 2. Social-democrații, au început și ei să-și exprime îngrijorări, iar Verzii, cel mai important partid de opoziție, se opun din capul locului acestui gazoduct.

SUA poate impune oricând sancţiuni Germaniei

După ce Statele Unite s-au retras din înțelegerea privind programul nuclear iranian, Donald Trump i-a avertizat pe europeni, prin intermediul ambasadorilor americani, să nu mai facă afaceri cu Teheranul. Acum face același lucru și în cazul Nord Stream 2. Donald Trump a primit autorizarea de a impune sancțiuni legate de gazoducte rusești în 2017, prin legea numită “Contracararea Adversarilor Americii Prin Sancțiuni”. Ambasadorul SUA în Germania a făcut o favoare deoarece a arătat riscurile legale ale implicării în Nord Stream 2, a concluzionat Wall Street Journal.

 

 

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
“Rața bleagă” și “Jupiter” s-au îmbrăcat în tratate pentru repornirea motorului federalist al UE
Angela Merkel și Emmanuel Macron au semnat un nou tratat, despre care ei spun că ...