ROMÂNIA TREBUIE SĂ INTRE ÎN SCHENGEN, A SPUS PREȘEDINTELE CESE

Valentin Borcea ACTUALITATE POLITIC Principal SOCIAL

Încă un oficial UE cedere aderarea României la Schengen

Luca JAHIER, președintele CESE (Comitetului Economic și Social European), s-a alăturat vocilor care îndeamnă la primirea României în Schengen. Oficialul de la Bruxelles a făcut acest apel în timpul unei dezbateri la care invitat special era premierul Viorica Dăncilă.

 “Susțin cu tărie că ROMÂNIA trebuie să devină membru al Spațiului SCHENGEN cât mai repede posibil. Toate criteriile sunt îndeplinite, așa că nu văd niciun motiv pentru care România să fie ținută separată de restul statelor membre. Sper că aderarea să se întâmple în următoarele ȘASE luni” – a spus Luca Jahier.

Viorica Dăncilă: Românii sunt printre cei mai pro-europeni

Viorica Dăncilă a transmis tuturor celor prezenți că românii sunt printre cei mai pro-europeni cetățeni din UE: “Am pornit pe acest drum al Președinției Consiliul UE conduși de o convingere fermă pro-europeană, care ne ghidează în avansarea agendei europene.
De altfel, cetățenii români se numără printre cetățenii cu cea mai mare încredere în instituțiile europene și, chiar și astăzi, aspirațiile şi sprijinul lor pentru Uniunea Europeană au rămas solide şi pozitive, fapt confirmat de sondajele de opinie.”

Populismul și euroscepticismul, pericole înainte de europarlamentare

România a cerut CESE să adopte un aviz exploratoriu asupra viitorului proiectului european. Șefa guvernului de la București a atras atenția asupra pericolelor cu care se confruntă sau cu care se va confrunta Uniuneaa în viitorul apropiat. În perspectiva alegerilor europene, trebuie să răspundem prin rezultate concrete tentației populiste sau eurosceptice care subminează țesătura fundamentală a societății noastre europene.
Ne propunem să sprijinim obiectivul unei Uniuni mai democratice. De aceea, vom susține inițiativele de progres și reducere a inegalităților sociale, asigurării egalității de șanse și tratament între femei și bărbați, precum și accesul la educație și pregătire a categoriilor dezavantajate”
a afirmat Viorica Dăncilă.

CESE asigură legătura dintre societatea civilă și instituțiile europene

Obiectivul CESE este să contribuie la asigurarea unui proces de elaborare a politicilor și a legislației UE care să fie mai democratic, mai eficient și care să reflecte cu adevărat nevoile cetățenilor UE. Comitetul îndeplinește trei funcţii principale:

  • să consilieze Parlamentul European, Consiliul și Comisia Europeană;
  • să facă auzite la Bruxelles punctele de vedere ale organizaţiilor societăţii civile și să sporească conștientizarea de către acestea a impactului legislaţiei UE asupra vieții cetățenilor UE;
  • să sprijine și să consolideze societatea civilă organizată, atât în interiorul, cât și în afara UE.

CESE, care are sediul la Bruxelles, este format din 350 de membri din 28 de state membre ale UE. Membrii provin din toate mediile sociale și profesionale și aduc cu ei o gamă vastă de cunoștințe și de experiență. Parlamentul European, Consiliul și Comisia au obligația legală de a consulta CESE la adoptarea legislației într-o gamă vastă de domenii. CESE analizează propunerile și elaborează avize pe baza consensului dintre membrii săi. CESE a fost dintotdeauna parte integrantă a UE: a fost înființat în 1957 prin Tratatul de la Roma

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
C.P. TĂRICEANU: UNIREA DE LA 1859 NU SE FĂCEA DACĂ ROMÂNII NU SFIDAU MARILE PUTERI
Unirea de la 1859, act de sfidare a marilor puteri Călin Popescu-Tăriceanu a dat o ...