Caramitru jr. le dă liderilor coaliţiei PSD-ALDE un ghiont menit să-i trezească

Marius Ghilezan OPINIE Principal

Mesajul lui Andrei Caramitru, fiul celebrului actor, fost ministru al culturii în guvernul CDR, potrivit căruia îi va arunca pe toţi actualii guvernanţi în puşcării dacă USR câştigă alegerile parlamentare, iar dacă nu câştigă le va da foc, poate fi un ghiont salvator, menit să-i trezească pe liderii actualelor partide din coaliţia de guvernare. Pur şi simplu îi va trezi atât pe cei de la centru, cât şi pe liderii din teritoriu pentru o mobilizare exemplară la viitoarele alegeri europarlamentare şi prezidenţiale. Mesajul, catalogat de unii drept vadimist, vine la un moment oportun. Fără să vrea, omul de 41 de ani, coborât din înaltele fotolii ale corporaţiilor multinaţionale, a dat trezirea în rândurile adormite ale reţelelor electorale ale PSD şi a maşinăriei sale de partid. Zicerea dură a noului incendiator de partide şi de procuror kominternist poate fi tradusă de organizatorii staff-urilor de campanie ca un avertisment: Nu vă puneţi pe treabă, vă bagă noii bolşevici la Beciul Domnesc.

Misiune corporatistă şi radicalizarea indignaţilor

Din alt punct de vedere, cel dorit de mânuitorii partidelor satelit-gravitaţionale sistemului, de corporatiile mari, cele cu cel putin 500 de milioane de euro pe an cifra de afaceri au două obiecetive, mari şi late, conform aprecierilor unui antreprenor local: menţinerea, consolidarea pieţei avute, câştigarea de noi pieţe, creşterea cotei de piaţă, pe de o parte şi pe de alta radicalizarea indignaţilor care nu reacţionează decât la stimuli induşi din laboratoare.

Dacă pe cei din coaliţia de guvernare nu-i neliniştesc prognozele electorale, progresiştii neadunând mai mult de zece procente împreună, în rândul partidelor apărute din spuma mării, declarate anti-partide tradiţionale, apar tot mai multe disperări individuale sau colective că nu pot obţine mai mult.

Caramitru jr a provocat câteva zile agenda media. Dar până să influenţeze agenda publicului e o cale lungă.

Caramitru jr, acest new-entry, joacă un rol

Societatea românească e destul de polarizată. În condiţiile în care prezenţa la vot la europarlamentare nu va fi mai mare de 30%, partidele învingătoare vor fi cele care mobilizează cel mai bine propriul electorat spre urne. Un nou concert Maroon 5 i-ar alunga pe indignaţi de la secţii, cum s-a întâmplat în alegerile locale din vara anului 2016.  Caramitru jr., acest new-entry în politică, joacă o carte radicală. Poate servit sau din iniţiativă prostească.

Oamenii zdraveni la cap, care au trecut prin proclamatele puşcării -stadioane ale lui Vadim sau prin promisele ţepe ale lui Băsescu, râd dar se şi fortifică pentru următorul asalt. „Cu neomarxiştii ăştia, nu!” avea să-mi spună un fost membru PNL.

Dar atenţie la soft. Partidele serviciilor secrete se bazează prea mult pe dictonul lui Stalin: “Nu contează cine votează, contează cine numără voturile!”

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
ILEGALITĂŢI CÂT CASA / Primele probe că SRI a instrumentat dosare penale
În dosarul “Ferma Băneasa,” în care sunt implicaţi israelienii Tal Silberstein şi Benyamin Steinmetz, instrumentat ...