Progresiștii și neomarxiștii din UE, prietenii dictatorului din Venezuela

Valentin Borcea ACTUALITATE INTERNATIONAL Uncategorized

Juan Guaido, recunoscut președinte interimar al Venezuelei de către PE

Parlamentul European a votat ieri recunoașterea lui Juan Guaido, șeful Parlamentului din Venezuela, drept președintele interimar legitim al țării. 69,6% dintre eurodeputați l-au susținut pe liderul opoziției de la Caracas. Aproape toți sunt din PPE (populari), S&D (social-democrați), ECR (conservatori) și ALDE (liberal-democrați). În proporție de 100%, popularații și conservatorii prezenți în sală au votat pentru recunoașterea lui Juan Guaido.

Toți eurodeputații români au votat pentru Juan Guaido

România este printre cele 10 țări care au votat în proporție de 100% pentru Juan Guaido. Celelalte sunt Austria, Croația, Estonia, Finlanda, Letonia, Lituania, Malta, Slovacia și Slovenia. Toate au cunoscut, mai mult sau mai puțin, tăișul secerei și lovitura ciocanului. Adică ce suferă și venezuelenii acum.

104 europarlamentari, vot de susținere pentru Nicolas Maduro

Toțuși, 16,5% dintre europarlamentari au votat contra recunoașterii lui Juan Guaido, deși acesta beneficiază deja de sprijinul lumii occidentale și al liderilor instituțiilor europene. Mai precis, 104 membri ai Parlamentului European au votat în favoarea unui dictator care își înfometează poporul. În acest grup găsim adevărații adversari ai valorilor europene.

Cele mai multe voturi pro-Maduro, adică 32, au venit de la Stânga Unită/Stânga Verde Nordică (GUE-NGL). Aici regăsim Podemos din Spania, partid acuzat în repetate rânduri că a primit bani din partea regimului de la Caracas, Syriza din Grecia, Partidul Comunist Portughez, Sinn Fein din Irlanda (partidul IRA), Die Linke, fostul partidul comunist din Germania de Est, plus diverși alți comuniști și stângiști radicali de pe continent. Doar un singur membru al GUE-NGL a votat pentru Juan Guaido

Stângiștii radicali, neomarxiștii și progresiștii, prietenii dictatorului din Venezuela

Următorul bloc mare de voturi pro-Maduro a venit de la Verzi. (Greens/EFA). Șefa grupului, Ska Keller, cea care pare să aibă o problemă personală cu România, s-a abținut de la vot. Dar 26 dintre colegii ai au votat cu regimul care a alungat 3 milioane de venezueleni din țară. În grupul verzilor găsim Die Grunen (Verzii) din Germania, separatiștii catalani (ERC) și scoțieni (SNP), dar și alții făcuți din același aluat.

GUE-NGL și Greens/EFA au ca valori comune socialismul, progresismul, feminismul, separatismul, eco-feminismul, regionalismul, etc. Pe scurt, diverse subcategorii de neomarxism, una mai radicală decât cealaltă.

17 voturi pro-Maduro au mai venit și din partea membrilor S&D dintre care 6 de la laburiștii britanici radicali. Liderul partidului, Jeremy Corbyn, este un apropiat al tuturor regimurilor comuniste și de extremă-stânga, antisemit și pro-Hamas.

Paradoxal, 19 membri ai grupului naționalist ENF au votat contra lui Juan Guaido, cei mai mulți fiind din partidul lui Marine Le Pen. Dar aici e mai mult ca sigur vorba de sentimente anti-globalizarea și anti-SUA, decât de atașament ideologic la regimul lui Nicolas Maduro.

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Rugăciuni la Bruxelles pentru RO2019EU
Reprezentanți ai Bisericilor Ortodoxe și ai comunităților creștine pe lângă instituțiile europene, diplomați, membri ai ...