Rugăciuni la Bruxelles pentru RO2019EU

Valentin Borcea ACTUALITATE INTERNATIONAL SOCIAL

Reprezentanți ai Bisericilor Ortodoxe și ai comunităților creștine pe lângă instituțiile europene, diplomați, membri ai Parlamentului European, membri și prieteni ai comunității române din Bruxelles s-au unit în rugăciune miercuri seară la Biserica Sfântul Nicolae din capitala Belgiei pentru buna desfășurare a Președinției României la Consiliul Uniunii Europene.

Rugăciuni pentru succesul României, într-o biserică din Bruxelles

Slujba specială în care s-a invocat ajutorul și luminarea lui Dumnezeu pentru „conducătorii noștri care își asumă responsabilitatea acestor noi atribuții, astfel încât să acționeze spre beneficiul tuturor popoarelor Uniunii Europene” a fost condusă de Pr. Sorin Șelaru, directorul Reprezentanței Patriarhiei Române pe lângă Instituțiile Europene.

Cei prezenți s-au rugat ca toate acțiunile celor de la conducerea Președinției rotative a României la Consiliul UE să fie bineplăcute lui Dumnezeu și conforme cu Evanghelia.

„Dăruiește-le pace profundă și dăinuitoare”. „Insuflă-le în inimi lucruri bune pentru Biserica Ta și întregul Tău popor pentru ca ducându-și cu credință la îndeplinire îndatoririle să trăim vieți pașnice și liniștite în toată cucernicia și sfințenia”, s-a menționat în rugăciune.

Slujba, oficială de reprezentantul BOR la UE

La finalul slujbei, Părintele Sorin Șelaru a subliniat faptul că „aducem rugăciuni de mulțumire pentru binefacerile revărsate asupra poporului român acum când, pentru prima dată în istorie, România a preluat președinția Uniunii Europene”.

„Gândurile noastre pline de recunoștință se îndreaptă către cei care s-au luptat pentru ca țara noastră să devină o parte a familiei europene, având în minte totodată pe părinții fondatori ai Uniunii Europene”, a adăugat pr. Șelaru.

Făcând referire la prioritățile pline de ambiție anunțate de Președinția României centrate în special pe securizarea și întărirea coeziunii în interiorul familiei europene, Pr. Sorin Șelaru a spus că în vederea atingerii acestor obiective, liderii Uniunii Europene trebuie să aibă mereu persoana umană ca fundament al preocupărilor lor.

Omul nu este un obiect sau un număr

„Persoana umană nu este doar un obiect al unei anumite piețe sau un număr în ecuația consumeristă globală, ci un frate sau o soră, un fiu sau o fiică, o mamă sau un tată, o rudă, un prieten sau un vecin de aproape sau de departe, o persoană cu daruri și nevoi, un subiect rațional și sensibil, care trebuie susținut și ajutat”, a adăugat pr. Șelaru potrivit unei informări a Reprezentanței Patriarhiei Române de la Bruxelles.

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Codrin Ştefăneascu anunţă transferuri de zile mari: 8 sau chiar 11 parlamentari de la alte partide
Întreaga presă cu epoleţi anunţă sfârşitul majorităţii parlamentare a PSD+ALDE de vreo două luni. După ...