Donald Trump: America nu va fi niciodată un stat socialist

Valentin Borcea ACTUALITATE ECONOMIC INTERNATIONAL POLITIC

Donald Trump, al doilea discurs despre Starea Națiunii

Donald Trump a ținut în această dimineață discursul anual despre Starea Națiunii. Este momentul când președintele vorbește despre realizările de până acum și prezintă obiectivele viitoare. Liderul de la Casa Albă a vorbit despre imigrație, economie, politică externă și forța militară americană.

FEBRUARY 5, 2019 – WASHINGTON, DC: President Donald Trump delivered the State of the Union address, with Vice President Mike Pence and Speaker of the House Nancy Pelosi, at the Capitol in Washington, DC on February 5, 2019. Doug Mills/Pool via REUTERS

Dar una dintre cele mai aplaudate declarații ale serii a fost un atac la adresa noii stângi americane. „În această seară, refacem legământul că America nu va niciodată un stat socialist” a afirmat Donald Trump, moment în care mare parte dintre congresmeni și invitați s-au ridicat în picioare, au început să aplaude și să strige „USA, USA, USA, USA!”

Trump: SUA nu va fi niciodată socialistă

Declarația președintelui american nu a venit din neant. În acest Congres sunt mai multe persoane care se declară socialiști democratici și care fac apel la introducerea acestei ideologii în țara libertății. Liderul de la Casa Albă a afirmat că asemenea cereri sunt alarmante.

Bernie Sanders și Alexandria Ocasio-Cortez, doi dintre acești comuniști cu față umană, au fost printre puținii care nu au aplaudat declarația lui Donald Trump. Senatorul de Vermont și fostul contracadidat al lui Hillary Clinton pentru nominalizarea democrată s-a înroșit mai ceva ca drapelul URSS.

Venezuela, exemplu de eșec socialist

Liderul de la Casa Albă a spus și de ce socialismul nu este compatibil cu societatea americană: „America are la bază libertatea și independența, nu coerciția, dominația și controlul guvernamentale. Ne-am născut liberi și vor rămâne liberi”. 

Pentru cei care cred că socialismul este bun pentru o țară, Donald Trump a amintit de Venezuela. „Regimul Maduro și politicile sale socialiste au transformat cea mai bogată țară din America de Sud într-o țară dominată de sărăcie abjectă și disperare”. În același timp, președintele american și-a reconfirmat susținerea pentru Juan Guaido, liderul parlamentului de la Caracas care s-a autoproclamat președinte interimar.

Dezastrul provocat de socialismul lui Nicolas Maduro este uriaș:

  • trei milioane de venezueleni, care au plecat peste graniță deoarece acasă nu mai aveau mâncare și produse de strictă necesitate. 
  • inflație de 1,8 milioane %
  • Producția de petrol va scădea sub 900,000 de barili, de la 3,6 milioane de barili înainte de Maduro 
  • Economii în peso care înainte de criză valorau 10,000 de dolari, acum reprezintă doar 56 de cenți. 
Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Check Also
Trump cere o lege împotriva avortului târziu, când fătul poate simţi durerile
În timpul discursului în camerele reunite ale Parlamentului despre starea naţiunii, președintele Donald Trump a ...