Puneţi panouri FOTOVOLTAICE cu bani de la STAT ! Începe înscrierea firmelor !

Majlat Ovidiu Diverse ECONOMIC Principal

Românii vor putea solicita de la stat maxim 20.000 de lei pentru a-şi finanţa instalarea de panouri solare FOTOVOLTAICE, cu condiţia ca ei să plătească pentru 10% din investiţie, aşa prevede noua lege.

Potrivit ministerului, finanţarea nerambursabilă se acordă în procent de până la 90% din valoarea totală a cheltuielilor eligibile, în limita sumei de 20.000 lei. Suma finanţată de Autoritatea Fondului de Mediu se scade de către instalatorul validat din valoarea totală a facturii, iar diferenţa se suportă de către beneficiarul final, din surse financiare proprii. Cu banii aceştia se pot produce 3 kW/h, destui pentru o gospodărie mică şi medie.

Zilele acestea, potrivit Administraţiei Fondului de Mediului, se acreditează firmelr are vor monta instalaţiile. Beneficiarul se va adresa din luna martie, aprilie, uneia dintre firmele acreditate, a căror nume vor fi publicate pe site-ul AFM.

Prima oară se acreditează FIRMELE iar apoi cei interesaţi îşi fac dosarul

„În perioada 25 ianuarie – 1 martie 2019 este deschisă sesiune de înscriere în vederea validării instalatorilor în cadrul acestui program, iar înscrierea persoanelor fizice în cadrul programului se va face la unul dintre instalatorii validaţi care au încheiat contract de participare cu AFM, după încheierea etapei de validare a instalatorilor şi publicarea listei acestora pe site-ul instituţiei, numai în interiorul sesiunii de înscriere organizate pentru persoanele fizice şi în limita bugetului aprobat”, se arată în comunicat.

Spania vrea 100% energie regenerabilă până în 2050

Banii acordaţi de stat vor acoperi costurile panourilor fotovoltaice, invertorul, materialele pentru conexiuni, structura de montaj a sistemului, modul de comunicaţie, contorul inteligent care măsoară cantitatea de energie produsă de sistemul de panouri fotovoltaice şi care permite colectarea şi transmiterea datelor relevante de la distanţă, în format electronic, tabloul electric curent continuu/curent alternativ.

Ce e un PROSUMATOR?

Noua lege defineşte prosumatorul drept clientul final care deţine instalaţii de producere a energiei electrice, care consumă şi care poate stoca şi vinde energie electrică din surse ECOLOGICE produsă din panouri puse pe clădirea lui, inclusiv un bloc de apartamente, o zonă rezidenţială etc.

În cazul consumatorilor autonomi necasnici de energie din surse regenerabile, adică firmele, trebuie să nu aibă producerea de energie în codul CAEN principal, ci aceasta să fie o activitate secundară. Astfel, prosumatorii, adică persoanele fizice care produc energie electrică din surse regenerabile cu puterea instalată de cel mult 27 kW, vor fi scutiţi de la plata oricărei obligaţii fiscale prevăzute de Codul Fiscal, atât pentru energia pe care o produc pentru autoconsum, cât şi pentru cea pe care o vând furnizorilor.

Primeşti jumătate din ce plăteşti. Dar e un PRIM PAS

Legea prevede că orice companie de distribuţie de energie va fi obligată ca în termen de 30 de zile să accepte livrarea energiei în sistem.

Conform calculelor făcute de specialişti, în perioada solstiţiului de vară se produce cea mai bună energie, doar cu condiţia ca panourile să fie montate corect.

Compania de distribuţie de energie plăteşte în jur de 0,22 de lei pe un kW (pe bursă în 2019), la preţurile de acum. E un prim pas, spun specialiştii. Dacă iei din sistem preţul e de 0,65 kW.

Sistemul OFF-GRID e mai scump, dar asigură independenţa energetică

O instalaţie de 27 de kW, fără acumulatori (ON GRID), costă în jur de 1.100 de euro pe kW, cu tot cu invertoare şi panouri cu perioadă de garanţie de la 2-12 ani. Acesta este sistemul on grid. Off-grid e cel cu acumulatoare. Cel din urmă e de preferat  în zonele de munte. Dar cu 27 kW se poate alimenta o pensiune, CHIAR ŞI PRIMI BANI DE LA SISTEMUL NAŢIONAL DE DISTRIBUŢIE.

 

ACTELE NECESARE pentru obţinerea finanţării nerambursabile de 20.000 de lei

Pentru dosarul tehnic, prosumatorul trebuie să aibă o serie de acte, pe care să-le înmâneze firmei acreditate de AFM:

  • actul de proprietate
  • -cerere de finanțare, în original, completată integral prin tehnoredactare,-act de identitate al solicitantului, valabil la data înscrierii, în copie;-extras de carte funciară, nu mai vechi de 30 de zile la data înscrierii, din care să rezulte dreptul de proprietate asupra imobilului construcție, pe care se va implementa proiectul, în original;-certificatul de atestare fiscală privind obligaţiile de plată către bugetul de stat,-certificatul de atestare fiscală privind impozitele şi taxele locale şi alte venituri ale bugetului local.

 

Sursa: www.afm.ro

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
HOROSCOP. Zodiile care vor avea o săptămână perfectă. Au parte de aventura vieții lor
Cele trei zodii care vor avea o săptămână perfectă. Au parte de aventura vieţii lor! ...