PSD, invitat de Matteo Salvini alături de naționaliști

Valentin Borcea ACTUALITATE INTERNATIONAL POLITIC

Matteo Salvini a invitat oficial PSD să se alăture grupului naționaliștilor din UE. Ministrul italian de Interne a trimis o scrisoare lui Liviu Dragnea, prin care felicită PSD, România și românii. De asemenea, mesajul includea și o invitație la o colaborare viitoare.

Această informație vine la doar câteva zile după ce Matteo Salvini, liderul de facto al Italiei, a lăudat comunitatea românilor din Italia, dar și președinția României a Consiliului UE. Întrebat ce va aduce nou pentru Europa țara noastră, ministrul italian, prezent la întâlnirea cu românii la Ambasada României de la Roma, a spus că Uniunea Europeană „îşi va regăsi sensul şi valorile” în timpul prezentului mandat românesc.

PSD, invitat alături de naționaliștii europeni

Matteo Salvini este unul dintre cei mai aprigi dușmani ai curentului progresist și globalist care a cuprins liderii de la vârful birocrației UE. Propunerea înaintată PSD de a colabora cu naționaliștii din UE vine în contextul alegerilor europene din mai.

Cele mai recente sondaje anunță că popularii și social-democrații europeni vor pierde, pentru prima oară în 40 de ani, majoritatea în PE. Mai precis, S&D și PPE ar obține doar 45% din mandate, față de 53% cât au în prezent. Naționaliștii și conservatorii ar urma să obțină în jur de 22% dintre voturi. Potrivit prognozelor, partidul lui Salvini, Lega, ar urma să fie al doilea cel mai mare din PE. Primul ar rămâne alianța CDU/CSU a Angelei Merkel.

Popularii și social-democrații vor pierde majoritatea în PE – sondaje

O plecare a PSD din S&D ar fi absolut devastatoare pentru social-democrații europeni. Grupul pierde oricum un număr mare de mandate deoarece laburiștii britanici nu vor mai fi în PE după Brexit. O schimbare de tabere nu este improbabilă. Social-democrații l-au propus pe Frans Timmermans, adversar al PSD, drept candidat pentru șefia Comisiei Europene.

Atât naționaliștii, cât și progresiștii, vor să se impună ca să schimbe Uniunea Europeană. Popularii vor “mai multă Europă,” adică mai multă integrare, ceaa ce înseamnă și mai multe puteri cedate în favoarea eurocraților și chiar federalizare. Naționaliștii, precum Lega Nord în Italia și AfD în Germania, vor ca UE să redevină o uniune de națiuni suverane, legate de valori comune.

Chiar și progresistul-șef, George Soros, a recunoscut că naționaliștii au un avantaj uriaș în acest alegeri. De menționat că Matteo Salvini s-a alăturat The Movement, inițiativa naționalistă și anti-progresistă creată în Europa de Steve Bannon. El este omul care i-a adus victoria lui Donald Trump.

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Președinția română a UE face camioanele mai ecologice
UE ia măsuri pentru a reduce emisiile de CO2 ale camioanelor. Președinția română a Consiliului ...