Cum au vrut PNL, USR şi PMP să ia frişca de pe tortul copiilor şi să o vândă la talciocul electoral?

Alina Maria Bogdan ACTUALITATE OPINIE POLITIC Principal

PNL consideră că bugetul de stat pe anul 2019 este construit pe „bani falşi” şi condamnă România la stagnare, a declarat liderul liberalilor, Ludovic Orban, după ce partidul său a votat împotriva legii bugetului.

Prin filialele partidului s-a dat buzz comunicatorilor să se laude cu amendamentul Sigartău privind mărirea alocaţiilor pentru copii de la 85 de lei la 150.

Pentru că nu toţi sunt copii şi cred că tot ce zboară se mănâncă, mulţi ştiu că mărirea alocaţiilor se face prin legea bugetului de stat, adoptată în parlament şi promulgată în Monitorul Oficial. PNL, USR şi PMP au vot împotriva Legii Bugetului de Stat pentru 2019. În consecinţă au votat împotriva măririi alocaţiilor pentru copii.

Discuţiile fariseice privind introducerea de către PNL a amendamentului privind majorarea alocaţiilor nu au produs decât mărirea deficitului. Alocaţiile se măresc prin legi adoptate, votate de majoritate în Parlament. Nu prin discuţii demagogice despre amendamente populiste. Actualul guvern trebuie să emită o ordonanţă pentru modificarea cuantumului alocaţiilor. Deci tot de la Dăncilă vine indexarea. Nu mult. Cât se poate pentru cei peste 2 milioane de copii.

Chiar şi amendamentul PNL votat iniţial în parlament a fost anulat ulterior prin vot după ce Comisiile au constatat că este neconstituţional pentru că prevedea ca banii să fie luaţi din excedentul de la bugetul de pensii.

Mărirea alocaţiilor pentru copii a fost inclusă în legea Bugetului datorită soluţiilor găsite de PSD. Toţi  parlamentarii PSD, ALDE, UDMR şi Minorităţi Naţionale au votat mărirea alocaţiilor şi soluţia legislativă propusă de PSD pentru această majorare.

Toţi parlamentarii, au votat mărirea alocaţiilor pentru copii prin votul pentru Legea Bugetului de Stat. Parlamentarii PNL, USR şi PMP au votat împotrivă legii Bugetului, deci au votat împotriva majorării alocaţiilor pentru copii.

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Oana LIS – de la agonie, la extaz. I-a MURIT un reper, apoi l-a sărbătorit pe iubit cu tort şi lumânări la păcănele
Oana Lis a postat aseară un mesaj trist pe pagina ei de faceboo, la puţin ...