Artă sau batjocură? Icoane în stilul desenelor animate japoneze

Valentin Borcea ACTUALITATE INEDIT INTERNATIONAL SOCIAL

Pe o rețea de socializare din Rusia sunt distribuite icoane în stilul desenelor animate japoneze (anime). Imaginile, făcute de artiști digitali necunoscuți, sunt postate într-un grup cu mii de membri. Reprezentările lui Iisus Hristos, Fecioarei Maria și altor sfinți cu ochi foarte mari și coafuri exagerate au captivat internațiunii din Rusia. Dar au provocat și proteste din partea preoților și credincioșilor.

Icoanele în stil anime au intrat în atenția publicului atunci când un preot din orașul Ufa le-a criticat în timpul unui interviu televizat. Clericul a spus că imaginile sunt nepotrivite și păcătoase. De asemenea, artiștii au fost acuzați că încalcă, din ignoranță, canoanele Bisericii. Credincioșii din parohia locală au afirmat că icoanele desene animate reprezintă o batjocură la adresa lui Dumnezeu.

Stilul anime, născut în Japonia, este popular în toată lumea. Artiști de pe tot globul realizează desene în acest mod, caracterizat de trăsături exagerate și improbabile ale personajelor. De asemenea, adaptarea unor opere de artă consacrate la stilul anime este foarte populară pentru artiștii digitali.

Numai că, în Rusia, desenatorii icoanelor anime ar putea avea probleme cu legea. Din 2013, există o lege care criminalizează acțiuni ce pot fi considerate insulte la adresa religiilor. Un blogger cunoscut a primit trei ani și jumătate de închisoare, cu suspendare, că a jucat Pokemon Go într-o biserică. Legea a venit după ce formația feministă Pussy Riot a cântat în Catedrala Hristos Mântuitorul din Moscova în 2012. Acțiunea de atunci a fost un protest la adresa conducerii Bisericii Ortodoxe Ruse și a lui Vladimir Putin.

Loading...

One Comment

  1. Rusii sunt fraieri, lmao xD

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Cursuri despre România la o universitate din Japonia! Vezi ce vor studia niponii!
„Farmecul României”, așa se numește cursul care va fi organizat între mai și iulie 2019 ...