DE MĂRŢIŞOR / Vezi cum a reuşit KOVESI să strângă cele mai MULTE cruciuliţe

Alina Maria Bogdan ACTUALITATE POLITIC Principal

Laura Codruța KOVESI a făcut un pas important spre POSTUL de PROCUROR şef EUROPEAN.

Ieri a obținut 26 voturi miercuri în comisia pentru libertăți civile și justiție (LIBE) a Parlamentului European, după ce nemţii au renunţat la candidatul lor Andres Ritter clasându-se pe locul întâi pentru ocuparea poziției de procuror-șef al Parchetului European. Pe locul doi s-a clasat Francois Bohnert (Franța) cu 22 voturi, iar pe trei Andres Ritter (Germania), care a obținut un singur vot. Un vot a fost nul.

Votul a fost secret cu cruciuliţe pe buletine. Au votat 50 dintre cei 60 de membri ai Comisiei LIBE. Din comisia de numărare a voturilor au făcut parte Monica Macovei, care şi-a pus buletinul în sân și Maria Grapini.

Citeşte şi:

New Europe: Șanse mici ca PE să o impună pe Koveși, Consiliul îl vrea pe francez

”Numele Laurei Codruța Kovesi va fi trimis, după validarea de către șefii grupurilor politice, la membrii Consiliului Uniunii Europene. Aceștia vor decide cu majoritate dacă o susțin sau nu. Ceilalți doi candidați au fost eliminați din cursă”, a explicat europarlamentarul Cristian Preda.

Laura Codruța Kovesi a câștigat marți seară votul din comisia pentru control bugetar (CONT) a Parlamentului European pentru desemnarea procurorului-șef al Parchetului european, clasându-se peste contracandidații săi din Franța și Germania. Astfel, fosta șefă a DNA a primit 12 voturi, Francois Bohnert (Franța) a obținut 11 voturi, iar Andres Ritter (Germania) a obținut un singur vot.

Marius Ghilezan ȘOCHEAZĂ: „O susțin pe Kovesi!” Motivul este neașteptat

Urmează o nouă rundă de negocieri între PREŞEDINŢII Comisiei Europene şi a Parlamentului European.

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Check Also
BNR, obligată să aducă în țară REZERVA de AUR?
Potrivit unui proiect inițiat de Liviu DRAGNEA și de senatorul  Șerban NICOLAE, Banca Națională a ...