IESE Kovesi PENALĂ de la audierea de azi? Ce face cu ea PE?

Marius Ghilezan Uncategorized

Laura Codruţa Kovesi a fost citată, pentru data de 7 martie, la Secţia de investigare a magistraţilor, pentru a fi audiată în dosarul în care este acuzată de abuz în serviciu, luare de mită şi mărturie mincinoasă.

Laura Codruța Kovesi a mai fost chemată pe 15 februarie în acest dosar. Atunci a cerut revocarea procurorului de caz, Adina Florea, dar şi a şefului Secţiei, Gheorghe Stan, fără să cunoască faptul că legea interzice recuzarea superiorului procurorului de caz. Cererea de recuzare a Adinei Florea a fost respinsă în aceeaşi zi de Gheorghe Stan. Ulterior, procurorul general Augustin Lazăr a respins şi recuzarea lui Gheorghe Stan.

Dosarul în care este acuzată Laura Codruţa Kovesi a fost deschis în decembrie 2018, în urma unei sesizări depuse de Sebastian Ghiţă. Acesta susţinea că, în anul 2011, Kovesi i-a cerut să achite 200.000 euro pentru aducerea lui Nicolae Popa cu un avion din Indonezia, pe numele căruia exista un mandat internaţional de arestare.

Totodată, amintim că a fost audiată de comisiile CONT şi LIBE din Parlamentul European pentru ocuparea funcţiei de procuror-şef european. Tot pe data de 7 martie, se vor decide paşii de urmat în această procedură.

Astăzi, la Bruxelles, se aleg în Parlamentul European, negociatorii pentru desemnarea candidatului pentru postul de procuror european.

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Check Also
Coșmarul ecologic de la Moldova Nouă ia sfârșit
Poluarea transfrontalieră cu nisip industrial cauzată de fosta Societate Minieră Moldomin, resimțită atât în zona ...