Mike Pence i-a cerut Angelei Merkel să trimită nave de război în Crimeea. Cancelarul german refuză

Marius Ghilezan INTERNATIONAL INVESTIGAȚII

Vicepreşedintele SUA, Mike Pence, potrivit Bloomberg, i-ar fi cerut cancelarului german Angela Merkel, la summit-ul din 16 februarie, ca Germania să trimită nave de război în Crimeea, la Kerci, pentru a demonstra ruşilor că puterile occidentale nu sunt de acord cu prezenţa lor acolo şi că nu vor ceda accesul în aceste ape,potrivit oficialilor care au mărturisit sub pretenţia anonimatului.

Citeşte şi: Distrugătorul american Donald Cook revine în Marea Neagră. Rusia, în alertă

Liderul german ar fi refuzat, potrivit surselor din apropierea președintelui ucrainean Petro Poroșenko. Un purtător de cuvânt al cancelarului a refuzat să comenteze.

Strâmtoarea de Kerci, de doi kilometri, este un punct critic, deoarece Putin dorește să-și consolideze controlul asupra Peninsulei Crimeei și a Ucrainei de Est, în contradicție cu sancțiunile din partea Uniunii Europene și a Statelor Unite.

În acest sens, preşedintele rus Vladimir Putin a inaugurat anul trecut un pod uriaş – un şantier colosal şi o legătură foarte simbolică – ce asigură o legătură între Crimeea şi Rusia şi vizează să reducă izolarea peninsulei anexate de Moscova în 2014.

Merkel a ar fi fost iniţial de acord să participe alături de Franţa pe căi navigabile, doar o singură dată, dar Franţa a refuzat categoric. Poroșenko ar fi spus, potrivit surselor care doresc să-şi păstreze anonimatul că nu este suficient pentru ca problema libertăţii de mişcare în strâmtoare să fie rezolvată. Ar fi o provocare inutilă, ar fi comentat un oficial francez, potrivit Bloomberg.

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Regele Carol al II-lea va fi condus pe ULTIMUL drum! Va dormi somnul de veci lângă fiul său!
Regele Carol al II-lea va fi reînhumat în Noua Catedrală Arhiepiscopală și Regală din Curtea ...