Sabotează Klaus Iohannis intenționat dezvoltarea țării?

Cosmin Ţintă OPINIE

Că a avut un evident iz politic ieșirea președintelui la rampă, după ce Curtea Constituțională i-a respins sesizarea pe Legea Bugetului, cred că s-a cam prins toată lumea. Că l-a și retrimis în Parlament, care l-a aprobat deja în plen, epuizându-și astfel toate mijloacele pe care le are pentru a-l bloca, este, de asemenea, un joc evident. Se nasc niște întrebări: care sunt efectele mai puțin evidente și de ce ar face Klaus Iohannis un asemenea joc?

Întârzierea aprobării bugetului de către preşedintele Klaus Iohannis nu lasă ţara fără finanţare publică, căci se aplică în continuare bugetul de stat al anului precedent. Însă proiectele noi sau continuarea unor proiecte aflate în derulare au de suferit de pe urma lipsei Bugetului pe 2019, întrucât lasă fără bani proiectele de infrastructură socotite prioritare pentru România în Raportul actului normativ!

Documentul menţionează 136 de proiecte de investiții publice semnificative, cu o valoare actualizată totală de 174 de miliarde de lei și un rest de finanțat în vederea finalizării de 105 miliarde de lei. Să enumerăm doar câteva proiecte prioritare ale acestui an, ținute pe tușă cel puțin un trimestru ca urmare a tergiversării Bugetului: Autostrada Bucureşti – Craiova – Calafat – Drobeta-Turnu Severin – Lugoj, Autostrada Târgu-Neamţ – Iaşi, linia ferată de mare viteză Bucureşti-Craiova/Sofia-Timişoara/Belgrad-Cluj/Budapesta, Spitalele regionale Timişoara, Brăila-Galaţi și Târgu-Mureş, extinderea reţelei de metrou prin realizarea magistralei M7 sau Complexul hidrotehnic Turnu Măgurele-Nicopole pe Dunăre și hidrocentrala cu acumulare prin pompaj Tarniţa-Lăpuşteşti. Adăugați nervozitatea și întârzierile generate în plan local, unde autoritățile sunt de asemenea blocate până la aprobarea Bugetului pe 2019. Și veți observa limpede că totul ia figura unui „par electoral” numai bun de aplicat pe spinarea adversarilor politici, despre care Klaus Iohannis va putea să clameze, în 2019-2020, în plin caft electoral: „V-am spus eu? Un buget al rușinii naționale și niște incapabili. Nu-i votați!”

Ce-i drept, un asemenea joc aduce prea mult a băgat de bețe-n roate cu orice preț, risc și lipsă de scrupule. Ar fi în stare de așa ceva Klaus Iohannis? Ar fi în stare actualul Președinte să saboteze dezvoltarea României, de dragul punctajului politic? Sunt doar niște întrebări. La care vă invit să găsiți răspunsuri…

Loading...

3 Comments

 1. Nazistului putin ii pasa de Romania, de poporul roman sau de economia nationala.
  Pentru el conteaza sa obtina un nou mandat la Cotroceni unde SE SIMTE CONFORTABIL.
  Daca pentru asta trebuie sa submineze economia nationala (invinuire pentru care Ceausescu a fost impuscat, desi nu era adevarata), sa saboteze guvernul Romaniei si sa se cace pe copii si cetatenii Romaniei, o va face fara pic de remuscari.

 2. UN DEMENT INFATUAT SE VISEAZA GAULAITERUL DONAULANDULUI PROMIS DE BABA SMIRGHEL

 3. Evident ca lipsa unui buget afecteaza ,dezvoltarea,asta este o axioma.Domnul Presedinte stie ca daca guvernul are acces la bani,adio mandat cu numarul 2.De aceea joaca sah ,dar nu stie sa dea mat.Va iesi remiza!
  Din aceasta remiza vor pierde principalii jucatori,ceea ce este normal.
  Asteptam cu interes sfarsitul meciului!

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Viorica Dăncilă, pe lista celor mai puternice femei din politică. Vezi cine sunt celelalte!
Viorica Dăncilă a fost inclusă pe lista celor mai puternice 12 femei din politica internațională, ...