Italia acuză lipsa de transparență în selecția pentru postul de procuror-șef European!

Cosmin Ţintă ACTUALITATE INTERNATIONAL POLITIC

Ieșire acidă la rampă a Ministrului italian al justiției, Alfonso Bonafede, luni, la Bruxelles. Acesta susține că Italia a rămas fără candidat la postul de procuror-șef european pe fondul unei proceduri „nu foarte transparente”.

„ Am exprimat deja toate îngrijorările țării noastre cu privire la o procedură nu foarte transparentă, prin care a optat pentru o listă scurtă de trei nume, în timp ce ar fi avut posibilitatea de a indica cinci nume, care ar fi urmat să fie prezentate Parlamentului European. Aceasta a afectat Italia, care avea patru nume din 11 în ultima listă scurtă.(…) Nu a ajuns în trio-ul final nici unul dintre candidații noștri, toți cu o mare greutate și autoritate, competență și experiență. Am exprimat deja public toate perplexitățile mele și țara noastră a cerut explicații în toate locurile oficiale, solicitând chiar completări ale motivației”, a declarat la Bruxelles ministrul italian al justiției, Alfonso Bonafede, părăsind Consiliul UE.

Pentru funcția de șef al parchetului European, Laura Codruţa Kovesi a obținut primul loc la selecția din comisii, urmată de ceilalți doi candidați de pe „lista scurtă”: Jean-François Bohnert (Franţa) și Andrés Ritter (Germania).

„Procurorul Public European este o oportunitate fundamentală pentru dezvoltarea cooperării judiciare la nivel european, dar vrem să fie respectate toate procedurile și normele care duc la identificarea numelor care ocupă roluri importante și, în acest sens, am solicitat o mai mare transparență și vom continua să facem aceasta pentru ca procuratura europeană să fie un pas înainte, nu unul înapoi. Ne așteptăm să vedem evoluțiile, dar Europa este conștientă de aceste preplexități, fără a intra pe fondul evaluării celor trei curricula selectate. Am fi preferat să existe o listă mai mare și o mai mare transparență în selecție”, a mai spus Bonafede, potrivit gazetaromaneasca.com

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Germania arată cum stă treaba- puterea nu se împarte de dragul Franței
Angela Merkel şi Emmanuel Macron afişează puncte de vedere diferite pe tema viitorului Europei, odată ...