Macron, DISTRUS în Financial Times: „Se îndreaptă spre despotism”

Valentin Borcea ACTUALITATE INTERNATIONAL POLITIC

Criticată de șefa organizației ONU a drepturilor omului pentru folosirea forței excesive împotriva demonstranților. Guvernul propune legi care să restricționeze protestele, rețelele protestatarilor sunt dizolvate. Autoritățile promovează un adevăr oficial și suprimă informații pe rețelele de socializare. Președintele vrea ca media și știrile să fie supravegheate de funcționari publici.

Țara în care s-au întâmplat toate aceste lucruri este FRANȚA. Toate aceste puncte negative se regăsesc într-un articol din Financial Times intitulat „Emmanuel Macron se îndreaptă rapid către despotism democratic”. Autorul este Gaspard Koenig, un tânăr eseist francez, fondator al unui think-tank care promovează liberalismul clasic și critic al lui Jupiter de la Elysee.

Emmanuel Macron este acuzat că vrea că controleze ce gândesc, ce scriu și ce spun francezii. „Statul de drept nu funcționează așa. Tolerarea atitudinilor deviante, iritante sau excentrice, care nu afectează direct pe alții, este definiția unei societăți libere. Atunci când încearcă să definească cine are voie să scrie, să vorbească și dea mesaje pe Twitter sau să demonstreze, Macron riscă să-și antagonizeze și mai mul oponenții” a scris Gaspard Koenig.

Macron riscă să-și antagonizeze și mai mult oponenții

Eseistul nu s-a oprit aici. „Dacă răspunde la problemele sociale prin legi care să împace opinia publică mainstream, guvernul exacerbează tensiuni profunde. De asemenea, pune fundația pentru abuzuri și mai mari. Dacă nu din partea administrației lui, atunci din partea celor următoare. Macron susține că acționează ca să protejeze normele morale convenționale iar asta îl face și mai periculos. „

Legea antiterorism din octombrie 2017, dată de Macron, a crescut substanțial puterea poliției. Legea imigrației din februarie 2018 a slăbit drepturile imigranților și azilanților. În octombrie anul trecut, crearea unei baze de date biometrică cu informații detaliate despre toți francezii a primit undă verde. Avocatul poporului critică mereu politicile guvernului. Un avocat și susținător al lui Emmanuel Macron a spus că drepturile fundamentale sunt atacate.

Macron se îndreaptă rapid către despotism

„Macron este pe o pantă descendentă către despotism democratic. Bunăstarea generală și siguranța publică sunt plasate deasupra drepturilor individuale. Acest lucru reflectă o tendință a democrațiilor libera de a împrumuta modul de lucru al autocrațiilor. 

Nu ne putem complace în situație. Interzicerea conținutului iritant pe social media este cenzură. Colectarea datelor biometrice este supraveghere. Închiderea unor potențiali infractori înainte să comită o infracțiune este represiunea. Rănirea demonstranților este violență sponsorizată de stat. Impunerea neutralității în redacțiile de știri este autoritarism. Cetățenii trebuie să reziste impunerii virtuții cu forța” a concluzionat Gaspard Koenig.

 

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Italia acuză lipsa de transparență în selecția pentru postul de procuror-șef European!
Ieșire acidă la rampă a Ministrului italian al justiției, Alfonso Bonafede, luni, la Bruxelles. Acesta ...