Scântei de foc în preajma Summit-ului PPE de la București

Alina Maria Bogdan POLITIC Principal

Sâmbătă va avea loc la ROMEXPO summit-ul Partidului Popular European, unde candidatul Manfred WEBER pentru funcția de președinte al Parlamentului European își va prezenta viziunea asupra viitorului Europei. În ultimele sondaje efectuate de către firmele agreate de Bruxelles, PPE și PES nu vor mai reuși majoritatea. Mai mult, Viktor Orban a amenințat că va muta cei 11 parlamentari la conservatori. În aceste condiții cele 9 posturi date de PNL sunt ca aerul.

Ludovic Orban a anunțat după ședința Biroului Politic că la reuniune va aduce 150 de primari, iar din partea PPE va participa secretarul general Antonio Lopez Isturiz. Cea mai importantă prezenţă la eveniment este participarea candidatului PPE la funcţia de preşedinte al Comisiei Europene. A mai fost invitat şi preşedintele României, Klaus Werner Iohannis.

Ultima reuniune la vârf, cu prezență lărgită, a fost în toamna anului 2012 cu prezența Angelei Merkel.

Băsescu își exclude un partener vechi

 

Tot astăzi, Colegiul Naţional al Partidului Mişcarea Populară a decis să voteze excluderea din Partidul Popular European (PPE) a FIDESZ, formaţiunea aflată la guvernare în Ungaria.

De asemenea, în cadrul ședinței PMP, fostul președinte Traian Băsescu a lansat atacuri dure la adresa premierului Ungariei, Viktor Orban.

La rândul lor și PNL și UDMR fac parte din PPE. Zilele trecute, Kelemen Hunor și-a declarat susținerea pentru FIDEZ, susținând că dacă partidul ar fi exclus din PPE, ar fi o mare pierdere.

 

 

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Vezi cine din ROMÂNIA a comandat avioane precum cel căzut în Etiopia!
Un Boeing 737 MAX al Ethiopian Airlines s-a prăbușit duminică, la scurt timp de la ...