Germania arată cum stă treaba- puterea nu se împarte de dragul Franței

Cosmin Ţintă ACTUALITATE INTERNATIONAL POLITIC

Angela Merkel şi Emmanuel Macron afişează puncte de vedere diferite pe tema viitorului Europei, odată cu apropierea alegerilor europene din mai și la nici două luni după ce au anunțat cu mare pompă cooperarea printr-un nou tratat franco-german, relatează AFP.

La scurt timp după scrisoarea-fluviu adresată de președintele francez europenilor, cancelarul german şi-a exprimat luni în mod public susţinerea faţă de propunerile propriului partid cu privire la Europa. Acestea se delimitează de cele ale preşedintelui francez şi promovează, printre altele, un mandat european unic la Consiliul de Securitate al ONU, în locul celui deținut de Franța.

„Cred că este vorba despre un concept foarte bun în viitor”, a declarat cancelarul german la Berlin despre planurile publicate în weekend de Annegret Kramp-Karrenbauer, cea care a înlocuit-o pe Merkel la conducerea CDU în decembrie și este favorită în a-i succeda în 2021.

Crearea unui singur mandat european în Consiliul de Securitate al ONU este o mai veche dorință a Germaniei. Merkel susține că un astfel de mandat are vocaţia „să reunească vocile europenilor în Consiliul de Securitate al ONU”. Chiar dacă s-ar solda cu dispariţia mandatului pe care-l deţine Franţa singură de la sfârşitul celui de-al Doilea Război Mondial.

Nu la fel de „unitarist” privește Germania lucrurile când vine vorba de propunerile Franței de a pune la comun datoriile europene, de a instaura un salariu minim european sau de a favoriza firmele europene în momentul licitaţiilor. „Locomotiva UE” își gustă din plin propria forță și viteză, dobândite pe linia desenată politic și economic de ea însăși și se opune tuturor acestor schimbări.

Divergențele franco-germane nu se opresc, însă, aici. Potrivit planului susținut de Merkel, germanii vor desfiinţarea Parlamentului European de la Strasbourg, apărat de Franţa. „Noi trebuie să luăm de asemenea decizii prea mult timp amânate şi să abolim anacronismele. Asta este valabil în regruparea Parlamentului European la sediul său de la Bruxelles”, susține Annegret Kramp-Karrenbauer.

Un solid punct de vedere comun franco-german rămâne, totuși, cel legat de politicile de imigrație și de apărare a granițelor UE, care, reamintim, urmăresc impunerea cotelor obligatorii de migranți statelor UE și făurirea unei armate europene.

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
50.000 de constructori români se vor întoace din străinătate în acest an, crede Cristian Erbașu
Mugurel are 32 de ani. Se întoarce din Frankfurt. Acolo, lucra la montat de rigips. ...