Ucigașul tăcut din aer. Vezi ce omoară mai mulți oameni decât fumatul

Cosmin Ţintă ACTUALITATE INEDIT SOCIAL

Poluarea ucide mai mulţi oameni decât o face fumatul, arată două noi rapoarte ale Organizației Națiunilor Unite. Potrivit acestora, 8,8 milioane de persoane mor anual din cauza bolilor provocate de noxele din atmosferă, dublu faţă de estimările anterioare. 36.000 dintre decese au loc în România, potrivit Digi24.

Printre cele mai periculoase tipuri de poluare atmosferică se numără PM10. Pulberile aflate în suspensie (PM) provin în primul rând din activitatea rutieră, prin arderile şi emisiile de combustibil, din cauza uzării frânelor, a cauciucurilor şi prin ridicarea prafului de pe carosabil. Activitatea industrială și sistemele de încălzire a populației, sunt, de asemenea, generatori importanți de PM10.  Expunerea îndelungată la aceste pulberi este extrem de periculoasă. Conform studiilor realizate de Organizația Mondială a Sănătăţii, expunerea la PM se numără printre principalele cauze ale bolilor respiratorii, cardiace şi chiar ale sistemului nervos. Cele mai vulnerabile sunt persoanele cu boli pre-existente de plamâni sau de inimă, dar şi persoanele în vârstă şi copiii.

Un alt raport avertizează asupra exploatării resurselor naturale. „Consumăm de parcă nu ar mai exista ziua de mâine”, spun specialiştii. Omenirea foloseşte de trei ori mai multe resurse decât acum 50 de ani şi tendinţa este ca, în următoarele 4 decenii, cantitatea să se dubleze. Experţii ONU spun că impactul asupra planetei este devastator.

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
O fabrică din Cluj a angajat imigranți vietnamezi, că nu a găsit români!
O fabrică de panificație din Câmpia Turzii, județul Cluj, a importat 50 de muncitori din ...