Apel către românii din Italia: Decebal, Nicolae Bălcescu sau Mihai Eminescu?

Cosmin Ţintă ACTUALITATE INEDIT INTERNATIONAL SOCIAL

Românii din Italia sunt chemați să se pronunțe asupra personalității istorice pe care ar dori-o reprezentată printr-o statuie amplasată la Roma, informează www.gazetaromaneasca.com. Pe 4 martie 2019, Primăria Romei a primit oficial o cerere în vederea amplasării în capitala Italiei a unei statui dedicate unei personalități reprezentative pentru români și pentru România.

Inițiativa aparține Asociației „Villaggio Romeno”, înființată în 2014 de către Luciana Ludușan, întreprinzătoare română stabilită de peste 20 de ani în peninsulă și fundației „YOUness”. Potrivit inițiatorilor, numeroase alte țări beneficiază de privilegiul de a avea la Roma o statuie a unui personaj istoric de referință. În cererea înaintată primarului Romei, Virginia Raggi, se amintește că în România există numeroase statui dedicate legăturilor istorice dintre cele două popoare, cum ar fi statuia Lupoaicei cu Romulus și Remus, copie a celebrei Lupoaice de pe capitoliu, amplasată în mai multe orașe ale țării, iar o statuie românească la Roma ar fi un semnal important pentru a marca „solidaritatea și înfrățirea dintre cele două popoare latine”.

Cele trei personalități propuse românilor din Italia sunt Decebal, Nicolae Bălcescu și Mihai Eminescu, membrii comunității fiind invitați să se pronunțe printr-un sondaj de opinie în cadrul căruia pot face și alte propuneri.

Loading...

2 Comments

  1. Oricum o statuie a lui Nicolae Bălcescu se afla in Palermo în parcul personalităților.Eu personal am pus un buchet de flori.Cred că între Decebal și Eminescu.In Forul Român pe arcul de Triumf dedicat bătăliei dintre daci și romani este prezenta imaginea lui Decebal.Eminescu nu e prezent nicaieri

  2. Personal as alege DECEBAL. EL spene despre existența noastră, a Românilor, de milenii si cred ca chiar daca se află pe Columnă, nu mulți cunosc istoria și nu multi il recunosc. Dacă s-ar ajunge la decizia de a fi aleasă statuia marelui Rege Decebal sa fie pusă si o placă unde sa scrie cine este si legatura acestuia cu Traian. Ìn Italia, intr-o emisiune de inalt nivel, ce vorbește despre Istorie, Voyager, prezentată de Giacobbo Roberto, a povestit ca intre Decebal si Traian a fost un FRATRICIDIO ceea ce înseamnă că ei au fost frați și s-au ucis. Stiu că italienii merg mult pe simbolistică si din acest motiv as alege statuia lui Decebal m

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Fără alt referendum pe Brexit! Vezi ce a decis Parlamentul Britanic
Camera Comunelor a respins, joi seară, un amendament care prevedea organizarea unui nou referendum pe ...