Cum a reuşit un TÂNĂR din Iaşi să obţină UN MILION de euro din fondurile europene pentru FERMA “LA BUNICI?” Are trei facultăţi

Alina Maria Bogdan ACTUALITATE ECONOMIC

La doar 36 de ani, Cristian Stoica este un model de business în agricultură.

A obţinut în aproape nouă ani aproape un MILION de euro din fondurile europene.

În 2011 a încercat să obţină bani pentru proiectul lui de suflet Ferma „La Bunici” din comuna ieşeană Gropniţa.

Şi-a angajat o firmă de consultanţă pentru a aplica la programele PNDR. A obţinut ASTFEL prima oară o finanţare de 539.891 euro de la Uniunea Europeană după ce a depus un proiect pentru „Modernizarea exploataţiei vegetale deţinute de SC Ferma „La Bunici” SRL prin achiziţii de maşini, echipamente şi utilaje agricole. Apoi finanţările au curs lanţ.

Fermierul cu multe facultăţi

„Toată lumea mă întreba de ce am ales să fac asta. Dacă bunicul meu mi-a insuflat aceste valori ale fermierului român, am zis că asta vreau să fac şi eu. De aceea am şi numit ferma „La Bunici”, spune fermierul. Faptul că era de-al locului şi oamenii îl cunoşteau ca provenind dintr-o familie de gospodari l-a ajutat să arendeze teren mai uşor. Lucrează peste 50 de hectare.

Ferma deschisa din 2011 are acum 7 angajaţi. Fermierul din Iaşi este un exemplu pentru ceilalţi fermieri din ţară. A fost premiat la mai multe evenimente organizate de Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR), instituţia prin intermediul căreia se obţin fondurile europene. „Este un exemplu de ambiţie. De aceea noi l-am propus pentru premiere”, a declarat Anghel Ficu, director AFIR Iaşi.

Cristian STOICA a absovit Universitatea Gheorghe ASACHI din Iaşi. Apoi SNSPA, pentru a avea un master of Business Administration la CODECS.

A mai ABSOLVIT Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară „Ion Ionescu de la Brad” din Iași, unde a obţinut un Master.

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Oferta USR-PLUS / „Oamenii noi” sunt copiii securiştilor care au STUDIAT în străinătate
Alternativa politică, propusă de Alianţa USR–PLUS, aduce în prim plan aşa numitul OM NOU, pe ...