Cehia vrea ca Viorica Dăncilă să reprezinte România la Bruxelles, nu Iohannis

Valentin Borcea INTERNATIONAL POLITIC Principal

Premierul Cehiei, Andrej Babiš, deplânge prezența lui Klaus Iohannis la reuniunile europene de la Bruxelles. Șeful guvernului de la Praga a făcut declarația alături de persoana pe care o vede mai capabilă să reprezinte România: Viorica Dăncilă. Premierul român era în vizită oficială în Cehia când omologul său de acolo a surprins-o cu acest compliment.

Cehii o vor pe Dăncilă să reprezinte România la UE, nu pe Iohannis

„Îmi pare rău, doamnă premier că nu veniți la întâlnirea Consiliului, vine președintele dumneavoastră. Eu însă cred că, având în vedere că părerile noastre sunt foarte apropiate în ceea ce privește problematica Uniunii Europene, este foarte mare păcat că nu veniți la Consiliu la întâlnire” a spus Andrej Babiš.

Citiţi şi: EXCLUSIV NEWSTANDARD | Olanda: Avem încredere în Președinția română a UE

Premierii Cehiei și României au anunțat și o mare lovitură diplomatică: legarea grupului de la Vișegrad de patrulaterul balcanic. O asemenea colaborare ar putea crea un nou centru de putere în Europa Centrală. Ar fi un bloc care de la Marea Baltică la Marea Neagră și la Marea Mediterană – Polonia, Cehia, Slovacia, Ungaria, România, Bulgaria, Serbia și Grecia.

Lovitură diplomatică pentru România

„Cehia va fi președinta Grupului V4 din iulie. Eu voi propune partenerilor mei în V4, joia viitoare, când mă întâlnesc cu ei, să organizăm o întâlnire cu grupul dumneavoastră, dacă pot să zic așa, cvadrilater, să discutăm despre partea de energie, despre partea de infrastructură, așa cum ați spus că discutați în cadrul grupului cu Bulgaria, Grecia, Serbia și sper că ne vom putea întâlni să schimbăm păreri.” a declarat șeful guvernului de la Praga.

Viorica Dăncilă l-a invtat pe Andrej Babiš în București. Acesta a anunțat că va veni cu o delegație de afaceriști. În plus, premierul ceh vrea să ia lecții de la români despre cum să țină medicii în țară. Șefa guvernului de la București a lăudat bunele relații româno-cehe.

Citiţi şi: Președinția română a UE a SPART GHEAȚA în negocierile privind bugetul european

„La sfârșitul anului 2018 volumul total al SCHIMBURILOR COMERCIALE a atins valoarea de 4,67 miliarde de euro, ceea ce reprezintă un record în raport cu anii precedenți. Există peste 1.000 de societăți comerciale din Cehia în România. De altfel, Cehia ocupă locul al zecelea în clasamentul investitorilor străini în România. România se găsește pe locul al 15-lea în topul partenerilor comerciali ai Cehiei. Pe acest fundal doresc să încurajez în special companiile din România să fie mai încrezătoare în oportunitățile de acces pentru produsele românești pe piața cehă.” a spus Viorica Dăncilă

Cehia a promis că va susține România în continuare pentru Schenger, deoarece aderarea a întârziat prea mult, crede Andrej Babiš.

 

Loading...

One Comment

  1. Bă nătărăule !!! Noi România ne-am amestecat în constituția voastră ?? Atunci ciocul mic !!! Marii anticomuniști… l-ați avut pe Karol Dubcec .. și acum sunteți admiratori ai bolșevicilor ruși !!! Dacă nu erau capitaliștii care să vă învețe să faceți mașini, rămâneați cu hârbul acela de skoda Mare Belea !!! Ce studii arte individul ?? o fi tot așa de bun lingvist în limba maternă ca DUAMNA ministră ???

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Martoră în procesul „bunga-bunga” al lui Berlusconi ar fi fost asasinată
O tânără care a depus mărturie în procesul „Rubygate”, un scandal de prostituție în care ...