Demonstanți au intrat cu forța în sediul televiziunii sârbe din Belgrad

Valentin Borcea ACTUALITATE INTERNATIONAL POLITIC

Zeci de demonstanți au intrat cu forța în sediului televiziunii de stat sârbe din Belgrad. Incidentul a avut loc în timp ce mii de oameni se adunaseră în fața clădirii ca să condamne cenzurarea presei de către actuala putere. Protestatarii forțat intrarea în sediul RTS și a fost necesară o intervenție a forțelor de ordine pentru evacuarea lor. Oamenii au spus că voiam să vorbească la TV ca să-și transmită mesajul împotriva președintelui Aleksandar Vucici.

Demonstranții erau simpatizanți ai unui partid de extremă-dreaptă și erau conduși chiar de liderul formațiunii. Acesta din urmă, Bosko Obradovic, actual parlamentar, a fost reținut. În arest a ajuns și fostul primar al Belgradului, Dragan Djilas, dar și mai mulți protestatari.

De trei luni au loc în fiecare weekend proteste împotriva președintelui Aleksandar Vucici. Șeful statului este acuzat că are un stil din ce în ce mai autoritar și că cenzurează presa. Mitingurile adună zeci de organizații de opoziție Televiziunea de stat RTS este considerată de protestatari drept o portavoce a regimului, care a ignorat mitingurile din ultimele trei luni.

La conferinţa de presă de după „ocuparea televiziunii”, liderul de la Belgrad i-a acuzat pe adversarii săi care susţin protestele că sunt ”fascişti” sau ”oligarhi” responsabili de delicte financiare. ”Nu vom permite niciodată unei minorităţi de o mie, două, cinci sau o sută de mii să preia puterea prin violenţă. Niciodată nu vom permite aceasta”, a insistat Aleksandar Vucic.

Ocuparea televiziunii este simbolică. Ultima oară s-a întâmplat în 2000 iar două zile mai târziu, regimul lui Slobodan Miloșevici se încheia.

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Augustin Lazăr va fi AUDIAT de Secţia de investigare a infracţiunilor
Înainte de pensie şi de terminarea mandatului, Procurorul General, Augustin Lazăr, mai are un drum ...