Daniel Zamfir: „Indicele ROBOR trebuie să dispară din ratele românilor”

Cosmin Ţintă ACTUALITATE ECONOMIC SOCIAL

Preşedintele Comisiei economice din Senat, Daniel Zamfir, le recomandă colegilor săi transmiterea către Guvern şi Banca Naţională a unei propuneri care să vizeze „decuplarea în mod rapid a ROBOR de ratele românilor”. Afirmația a fost făcută la Comisia economică, industrii şi servicii din Senat, care a continuat marți audierile în cadrul anchetei parlamentare privind o eventuală manipulare a indicelui ROBOR.

„În urma audierii unui alt reprezentant al băncilor care au participat la procedura de fixing din acea perioadă, am constatat, dacă mai era nevoie, faptul că indicele ROBOR, cel la care se raportează astăzi ratele românilor, este unul trucat, este unul aranjat, nu are nicio legătură cu realitatea. Şi, dincolo de faptul că Banca Naţională a intervenit brutal ca să stabilească acest indice, am să solicit colegilor mei să prezentăm o informare succintă din care să rezulte foarte clar că indicele ROBOR trebuie rapid decuplat de la ratele românilor”, a precizat Daniel Zamfir, potrivit Agerpres.

Unul dintre cei invitaţi la Comisie este economistul Lucian Isar, fost trezorier al unei bănci comerciale. Senatorul Daniel Zamfir susține că precizările acestuia i-au reconfirmat faptul că indicele ROBOR „nu este rezultatul unor tranzacţii reale”.

„Ne-a confirmat şi aici domnul Lucian Isar faptul că acele tranzacţii erau unele trucate. Erau stabilite undeva la Banca Naţională sau în Parcul cu Platani, a confirmat faptul că cei 20 de trezorieri ai băncilor, şi nu numai ei, erau convocaţi periodic la Banca Naţională sau la Parcul cu Platani, locul unde se făceau chermeze, locul la care se stabileau de către conducătorii Băncii Naţionale cât să fie indicele ROBOR, cu cât să împrumute băncile statul român. Aşadar, toate lucrurile acestea sunt elemente care ne întăresc convingerea că indicele ROBOR trebuie să dispară din ratele românilor”, a declarat senatorul.

Daniel Zamfir acuză absența de la audieri a senatorului PNL Florin Cîţu (fost trezorier al unei bănci) şi a reprezentanţilor Băncii Naţionale. „Suntem într-o situaţie fără precedent. Un senator al României, liderul grupului PNL, care a fost factor activ în manipularea ROBOR-ului, cel care participa la chermezele acelea de la Parcul cu Platani, unde se stabilea ca indicele ROBOR să fie falsificat, nu participă la audieri. De asemenea, avem iarăşi un fapt fără precedent: doi salariaţi ai Băncii Naţionale, convocaţi şi ei la aceste audieri, nu sunt lăsaţi să participe. Categoric, da, vom lua o decizie. Vom sesiza Biroul permanent al Senatului, pentru ca aceşti funcţionari ai Băncii Naţionali să fie prezenţi la audierile Comisiei economice, întrucât sunt lucruri foarte grave care s-au petrecut la Banca Naţională şi continuă să se petreacă, lucruri care influenţează în mod direct atât cursul de schimb, cât şi indicele ROBOR”, a mai adăugat senatorul.

Loading...

One Comment

  1. un ipocrit care vrea sa scape de bani luati ca imprumut

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Jurnalistă marxistă: Este război între OAMENI și ALBI. Genocidul ALBILOR este bun!
Jamie Peck este o jurnalistă din SUA, care scrie pentru Guardian, Rolling Stone, Broadly și ...