Se cere intervenția REGINEI! Criză constituțională în Marea Britanie!

Valentin Borcea ACTUALITATE INTERNATIONAL POLITIC

Regina Elisabeta a II-a ar putea interveni pentru a rezolva impasul uriaș în care a intrat Brexitul. Theresa May nu poate supune la vot, a treia oară, planul său pentru ieșirea Marii Britanii din UE. Speaker-ul Camerei Comunelor s-a opus, invocând una dintre prerogativele sale care datează din secolul XVII. John Bercow a spus că nu poate fi votat a treia oară exact același text. Doar că Theresa May fix asta intenționa, deoarece spera ca parlamentarii să fie forțați să-l aprobe, deși primele două dăți l-au respins.

Regina trebuie să intervină pentru deblocarea Brexitului

Avocatul-general, persoana care sfătuiește Coroana și Guvernul în chestiuni legale, a spus în Camera Comunelor că impasul se poate rezolva prin prorogarea Parlamentului. Regina este cea care poate face asta. Ar însemna că actuala sesiune a legislativului s-ar încheia iar toate legile care nu au fost aprobate până acum s-ar pierde. Prorogarea ar fi de doar câteva zile, iar Theresa May ar putea supune planul său de Brexit la vot în noua sesiune.

Ar urma o nouă deschidere ceremonială a Parlamentului. Regina Elisabeta a II-a ar urma să vină în Camera Lorzilor ca să dea citire Discursului Tronului, ceea ce marchează începutul noii sesiuni parlamentare. Practic, procesul legislativ ar fi luat de la capăt.

Ieșirea Marii Britanii din UE, în dubii

Mai sunt 10 zile până când Marea Britanie ar trebui să iasă din Uniunea Europeană. Guvernul de la Londra a anunțat deja că va cere o amânare de cel puțin trei luni. Dar asta doar în condițiile în care ar exista un plan de Brexit vota de Parlament. În caz contrar, termenul ar fi prelungit pentru mult mai mult timp. Asta ar pune în pericol chiar ieșirea Marii Britanii din UE, a avertizat Theresa May.

UE este de acord, în principiu, cu amânarea, dar nu mai târziu de 1 iulie. Dacă britanicii vor mai mult, trebuie să organizeze alegeri europarlamentare, deoarece noul legislativ european se deschide pe 2 iulie.

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Băsescu se pronunță în DOSARUL Transferurilor politice: “Trebuie să aduci tineri, dar cu caracter”
Referindu-se la noua achiziție a PNL, intrarea lui Sebastian Burduja cu partidul său în casa ...