Judecător: „oportunitatea acestui referendum este fără doar și poate o acțiune politică”. Vezi de ce seamănă situația cu cea de după tragedia de la „Colectiv”

Cosmin Ţintă ACTUALITATE POLITIC Principal

Referendumul pe tema justiției va deveni inutil, dacă întrebarea va fi una prea generală, susține la RFI judecătorul Horațius Dumbravă. El crede că până la un referendum pe tema justiției, ar trebui soluționate problemele din sistem, de la dotările modeste ale instanțelor, până la abuzurile comise de unii procurori și protocoalele secrete cu SRI.

Magistratul spune că „oportunitatea acestui referendum este fără doar și poate o acțiune politică, dar ca cetățean, ca membru al acestei cetăți și ca trăitor în sistem, e cumva futilă întrebarea legată de continuarea luptei împotriva corupției. Acum nu știm cum vor suna întrebările, dacă se va organiza un referendum, dar e ca și cum ai întreba un om bolnav dacă dorește să se facă bine. Or e evident lucrul ăsta, suntem toți conștienți (…). Nu cred că acest referendum, oricât de politic e el, mai mult sau mai puțin politizat, va rezolva problema, problema nu este aici”.

Klaus Iohannis acționează ca după „Colectiv”

Impasibil la observațiile de acest tip, președintele Klaus Iohannis a mai făcut un pas în direcția organizării unui referendum odată cu alegerile europarlamentare. Iohannis a convocat, pentru marți, la Cotroceni, consultări cu „o parte din organizațiile din societatea civilă” cu privire la oportunitatea organizării unui referendum pe justiție. Scenariul seamănă izbitor cu cel aplicat de Klaus Iohannis după tragedia de la „Colectiv”, când, în urma consultărilor cu „organizațiile din societatea civilă” alese de președinte a fost instalat guvernul tehnocrat al lui Dacian Cioloș.

Elena Calistru, membru al organizației Funky Citizens și  Elena Ghioc, de la organizația „Inițiativa România”, au anunțat deja că au primit invitație la consultări. Funky Citizens este un ONG care promovează o agendă progresistă radicală, printre acțiunile sale numărându-se cele de lobby pentru educația sexuală în școli sau cel în favoarea ideologiei LGBT și de gen, atât de specifice spectrului politic de extremă stângă. Într-o analiză realizată de cei de la Cotidianul, „Inițiativa România”, reprezintă „o struțo-cămilă care grupează vreo 20 de ONG-uri diverse, sub care se ascund câteva nume controversate din cei 10 ani ai regimului Traian Băsescu”. Conform aceleiași surse, acestea ar fi beneficiat de finanțări dintre cele mai ciudate de la ambasade, consilii județene, ministere etc, dar mai ales de la Fundația Soros.

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
EXCLUSIV NEWSTANDARD | Polonia: Am susținut activ Președinția română a UE
Polonia a susținut activ Președinția română a UE deoarece Bucureștiul și Varșovia au poziții foarte ...