1.300 de persoane, salvate de pe o NAVĂ DE CROAZIERĂ în derivă

Andrei Marcu ACTUALITATE INTERNATIONAL Principal

„Vântul a fost ca o tornadă, nu am simţit niciodată ceva mai înfricoşător”, a declarat Janet Jacob, unul dintre primii pasageri salvați, publicației Norvegiană NRK: „Mi-a fost frică”.

În noaptea de 23 spre 24 martie 2019, comandantul “Viking Sky”, printre cele mai luxoase şi sigure nave de croazieră din lume, cu 1.300 de persoane la bord, a trebuit să transmită mesajul MAYDAY, după ce şi-a pierdut unul dintre cele patru motoare, în furtuna declanşată de un vânt de 84 de km/oră.

Valurile au fost 8-10 metri înălţime. Ambarcaţiunea plutea în derivă la 2 km de ţărm, în Marea Norvegiei, în apropierea oraşului Molde.

Majoritatea pasagerilor erau britanici şi americani. Călătorii de croazieră au descris momentul în care au încetat motoarele navei și evacuarea care a urmat, în diferite moduri:„Am luat prânzul când a nava început să se agită. Geamurile s-au spart, iar apa a intrat. A fost haos. Călătoria cu elicopter, aș prefera să uit. Nu a fost distractiv „, a declarat John Curry, pasager american, pentru postul public NRK.

 

Imaginile și filmul postate de pasageri pe social media au arătat că mobilierul aluneca în încăperile navei care plutea în derivă. „Prima noastră grijă a fost să asigurăm siguranța și evacuarea fără probleme a pasagerilor, prin cooperare cu Garda de Coastă Norvegiană”, a declarat corespondentului REUTERS un oficial al companiei Viking Cruises.

„Evacuarea continuă cu toate precauțiile necesare”, a adăugat compania. „Oaspeții sunt cazați în hoteluri locale când ajung înapoi pe țărm, iar Viking va organiza zboruri de întoarcere pentru toți oaspeții”.

O a doua navă cu echipaj de nouă persoane, a fost, de asemenea, evacuată în apropiere, după ce a pierdut un motor. Nu au existat suficiente elicoptere pentru ambele ambarcaţiuni, astfel că operaţiunea de salvare s-a mai amânat.

Nava de croazieră Viking SKY aparţine companiei maritime a miliardarului norvegian Torstein Hagen. Conducerea Viking Cruises a anunţat că va suporta cheltuielile repatrierii tuturor călătorilor afectaţi de cataclism. Nimeni nu şi-a pierdut viaţa.

Doar sistemul norvegian de intervenţie rapidă, unic în lume, a făcut să nu trăim momentele de coşmar al morţii de pe ULTIMUL TITANIC.

 

 

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
SEISMOGRAFELE, ÎN ALERTĂ / Cutremurele de azi noapte
Cutremur cu magnitudinea de 6,1 pe scara RICHTER a avut loc azi dimineaţă la 148 ...