Iohannis e „aproape” hotărât să compromită ideea de JUSTIŢIE INDEPENDENTĂ

Marius Ghilezan OPINIE POLITIC

Peste 80% dintre români cred că în justiţie s-au făcut abuzuri, arată ultimul raport de cercetare a CURS. Klaus Iohannis este “aproape” hotărât să organizeze REFERENDUM pe tema justiţiei.

La alegerile europarlamentare participă deobicei în jur de 4-4,5 milioane de alegători în ROMÂNIA.

SUNT necesare 4,5 milioane de voturi

Pentru CA REFERENDUMUL să fie valid trebuie să participe 5.48 milioane de alegători, iar pentru ca rezultatul să fie omologat e necesar să se exprime (voturi valabile, care nu sunt nule) 4.5 milioane de alegători, fie cu opțiunea DA, fie cu NU. Câștigă partea care strânge mai mult de jumătate plus unu din voturile valide.

citeşte şi: Întrebarea pentru referendum, spusă de Regele Mihai în 1992!

Merge preşedintele la cacealma?

Pe IOHANNIS nu-l interesează că Referendumul pentru justiţie va fi un eşec. O trimitere în derizoriu a unei teme care a divizat ţara l-ar avantaja. Iar activa structurile latente.

Înconjurat de oameni din sistem, va ştii el să găsească vinovaţi. Ba că Biserica Ortodoxă i-a fost împotrivă, ba că PSD a recomandat electoratului său să se abţină.

citeşte şi: Judecător: „oportunitatea acestui referendum este fără doar și poate o acțiune politică”. Vezi de ce seamănă situația cu cea de după tragedia de la „Colectiv”

Interesul pentru alegerile prezidenţiale îi poartă fesul. Vrea să-şi strângă o ceată de asalt dintre progresiştii uşor de dus de nas cu anticorupţia, vândută drept popcorn. Ştie că progresiştii stau la alegeri mai mult prin casă. Prin acest şiretlic – demn de un măcelar de salam săsesc – intenţionează să mobilizeze electoratul ostil PSD şi să reducă scorul electoral al acestei formaţiuni.

 

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Check Also
Zi de mare sărbătoare: Buna Vestire, zi a bucuriei depline
Creștinii ortodocși sărbătoresc pe 25 martie Buna Vestire, ziua în care Arhanghelul Gabriel i-a spus ...