Legea repatrierii aurului merge înainte

Cosmin Ţintă ACTUALITATE ECONOMIC POLITIC SOCIAL

Comisia de buget-finanţe a Senatului a adoptat, marţi, raport de admitere a proiectului de lege iniţiat de Liviu Dragnea şi Şerban Nicolae, prin care Banca Naţională a României este obligată să aducă în ţară rezervele de aur care în prezent sunt păstrate în străinătate.

Senatorii au dat raport favorabil propunerii legislative pentru modificarea şi completarea Legii nr.312/2004 privind Statutul Băncii Naţionale a României cu şapte voturi „pentru”, două „împotrivă” şi o abţinere. Potrivit proiectului, BNR ar urma să repatrieze 91,5% din aurul depozitat de România în străinătate, respectiv peste 56 de tone de aur, informează Mediafax.

„La articolul 30, după alineatul (3) se adaugă un alineat nou, alin. (4), având următorul cuprins: «Din rezerva constituită, Banca Naţională a României poate depozita aur în străinătate exclusiv în scopul obţinerii de venituri prin tranzacţionare şi alte operaţiuni specifice. Depozitele de aur constituite de Banca Naţională a României în străinătate nu pot depăşi 5% din cantitatea totală de aur constiuită ca rezervă»”, prevede proiectul de act normativ. De asemenea, în caz de diminuare a rezervelor, până la un nivel care ar periclita tranzacţiile internaţionale ale statului, BNR ar trebui să prezinte „Parlamentului şi Guvernului, de îndată”, un raport privind situaţia rezervelor şi cauzele care au condus sau care pot conduce la o astfel de reducere.

Proiectul de lege urmează să fie introdus în plenul Senatului,  dezbătut şi votat în procedură de urgenţă, decizională fiind Camera Deputaţilor.

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Ambasada SUEDIEI – S.R.I. = LOVE
Zilele acestea se aniversează 29 de ani de activitate a S.R.I. Mulţi au felicitat acoperit ...