Principesa MARGARETA, la 70 de ani / SIMPLITATEA vieţii fiicei Regelui Mihai

Marius Ghilezan Uncategorized

Sosesc sute de felicitări şi buchete de flori la palatul Elisabeta cu prilejul zilei de naştere a Principesei Margareta, Custodele Coroanei.

Născută în exil, după abdicarea forțată a tatălui ei Regele Mihai, Margareta, Custodele Coroanei României, s-a născut pe data de 26 martie 1949 la Lusanne, Elveția.

Erau vremuri grele pentru Familia Regală. Primii ani de şcoală i-a făcut în Elveţia. În fiecare seară, înainte de a adormi, tatăl ei venea să spună Tatăl Nostru. Întâia  ei compunere era despre tatăl ei care o lua cu “Broscuţa” (Volswagen, azi Beatle). Era fericită că putea sta în faţă. La vârsta de zece ani zbura pentru prima oară cu avionul. Pilotul era chiar tatăl ei. Au mai venit pe lume şi celelalte surori. Când a devenit adolescentă, Regele a învăţat-o să conducă maşina. I-a dat Jeep-ul său, singurul lăsat de autorităţile comuniste să-l ia cu el.

Familia regală avea singurul proiector de film din micuţa comunitate de la Versoix. Colegii ei de şcoală veneau să vadă minunea: Ciocănitoarea Woody, răţoiul Donald și Mickey Mouse apăreau mari pe pereţi.

Nu a fost tristă când a aflat că în sufletul tatălui său se cuibărea o dragoste nevăzută. Ştia, la fel ca ceilalţi copii, că părinţii se dăruiesc. Tatăl ei suferea. Târziu avea să-şi dea seama că el iubea mai mulţi oameni. Îi era dor de ei.

Au trecut anii, au sosit clipele când copiii puteau înţelege. El povestea despre o ţară nu prea îndepărtată pe care o iubea şi pe care o pierduse. Le vorbea în limba acelei ţări misterioase. Fetiţele se întrebau cum poate cineva să piardă o ţară?

 Tatăl: crescător de pui, pilot şi broker

Toate acestea au fost cuprinse într-o emoţionantă scrisoare din 2007.

A înţeles târziu de ce tatăl a avut fel de fel de profesii pentru a‑şi întreţine familia: a crescut găini, a condus maşini, a făcut tâmplărie, a fost agent de bursă, pilot de încercare şi producător de echipament electronic. În timpul ăsta purta o incredibilă corespondenţă cu tot felul de oameni din toate colţurile lumii, despre ţara lui, despre jeepurile lui, despre fotografii, maşini, avioane şi chestiuni mecanice.

Noaptea bătea la maşina de scirs. Aşa adormeau copiii în zumzetul tastelor.

Ulterior a plecat la studii în Marea Britanie. A cunoscut mulţi oameni care au devenit şefi de stat.

În 1990 şi-a lăsat un job bine plătit pentru a veni cu ajutoare în România. De 29 de ani conduce Fundaţia Principesa Margareta. Pe lângă actele de caritate, a făcut pe ambasadorul neoficial al statului român pe lângă marile cancelarii ale lumii.

Duce la fel ca tatăl său o viaţă modestă.

Mesajul Custodelui Coroanei

„Majestatea Sa Margareta mulțumește tuturor acelora care au trimis, și continuă să trimită în cursul zilei de astăzi, urări cu ocazia zilei sale de naștere! La rândul său, Majestatea Sa dorește tuturor sănătate, fericire și pace sufletească”, a transmis Casa Regală a României.

 

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Iohannis, încă o găselniţă / Ţara merge prost pentru PSD nu i-a învăţat pe români să se lase de fumat
Klaus Iohannis a lansat un nou atac la adresa Guvernării PSD cu ocazia participării la ...