Facebook INTERZICE naționalismul și separatismul!

Valentin Borcea ACTUALITATE INTERNATIONAL SOCIAL

Facebook a anunțat că va interzice provocarea și susținerea naționalismului și separatismului albilor pe platformele sale Facebook și Instagram. Această cenzură va începe de săptămâna viitoare. Potrivit companiei fondate de Mark Zuckerberg, aceste concepte sunt legate strâns de grupuri organizate care promovează ura.

„Politicile noastre interziceau de mult tratamentul altor oameni pe baza urii de rasă, etnie sau religie – iar asta a inclus mereu supremația albilor. Nu am aplicat același raționament față de exprimări ale naționalismului alb și separatismului deoarece ne-am gândit la conceptele mai ample de naționalism și separatism, precum mândria americană și separatismul basc, care sunt părți importante ale identității oamenilor” – a scris Facebook într-un comunicat de presă.

Compania americană a mai spus că a discutat cu specialiști și cu membrii ai societății civile în ultimele trei luni. După aceste discuții, firma a concluzionat că naționalismul și separatismul albilor nu pot fi separate de supremația albilor și grupările care promovează ura (hate groups). Totuși, Facebook susține că oameni își vor putea demonstra mândria față de moștenirea etnică. Nu vor fi tolerate susținerea și promovarea pentru naționalismul și separatismul albilor.

Facebook nu vrea doar să cenzureze, ci și să rezolve problema de fond. Utilizatorii care vor căuta termeni asociați cu supremația albilor vor fi redirecționați către o fundație făcută de foști extremiști violenți. Aceasta oferă soluții, educație, grupuri de sprijin și ajutorare.

Decizia vine la doar câteva săptămâni după masacrul din Noua Zeelandă, unde un extremist a ucis 50 de musulmani. Atacatorul a spus nu are nimic cu musulmanii, ci doar cu musulmanii care trăiesc în afara regiunii lor.

 

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Simona Halep, în semifinalele turneului de la Miami! La un pas de #1!
Simona Halep s-a calificat spectaculos în semifinalele turneului WTA de la Miami. Românca, a doua ...