Cum a devenit Kövesi „penală”?

Cosmin Ionescu ACTUALITATE INVESTIGAȚII Principal

Fostului şef al DNA, Laura Codruţa Kövesi, procurorii din cadrul Secţiei pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie au dispus mai multe interdicţii în cadrul controlului judiciar, între care se numără şi cea de a nu mai lucra la Parchetul General, au precizat, pentru MEDIAFAX, surse judiciare.

Potrivit acestora, Laura Codruţa Kovesi are trei interdicţii în cadrul controlului judiciar sub care a fost plasată, joi, una dintre acestea fiind cea de a nu mai lucra la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, alta de a nu părăsi ţara fără avizul procurorilor de anchetă şi de a nu discuta cu presa despre cercetările din dosarul deschis.

Fosta şefă DNA este, în prezent, procuror la Serviciul de îndrumare şi control din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Două DOSARE PENALE pentru mită, abuz în serviciu, mărturie mincinoasă

Procurorii i-au deschis două dosare penale, fiind acuzată de mită, mărturie mincinoasă şi abuz în serviciu. Unul pentru aducerea ilegală a lui Nicolae Popa, fostul şef al FNI, din Indonezia şi al doilea legat de aşa numita Unitate de elită de la Ploieşti, unde procurorii din subordinea sa au făcut abuz de putere prin măsluirea dosarelor şi intimidarea martorilor.

Laura Codruţa Kövesi se bucură de noile prevederi ale Codului Penal şi al celor de Procedură Penală prin care măsura arestului la domiciliu a fost schimbată în control judiciar. Acesta poate ţine 60 de zile. Inculpatul trebuie să se prezinte săptămânal la secţia de Poliţie de care aparţine pentru a da un raport asupra activităţilor zilnice.

Kövesi poate să meargă la Bruxelles pentru a participa la competiţia privind desemnarea procurorului european, doar cu încuviinţarea procurorului de caz.

La ieşirea de la audieri, Kövesi a declarat că este şicanată de cei care nu doresc să ajungă în înalta funcţie europeană şi că i se închide gura.

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Statul român vrea să construiască singur autostrăzi!
Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) ar urma să primească bani de la ...