Fostul AVOCAT AL POPORULUI: “Nu e treaba preşedintelui să MUTE o ambasadă dacă imobilul are igrasie”

Alina Maria Bogdan ACTUALITATE POLITIC

O vie discuţie a fost stârnită de declaraţia Vioricăi Dăncilă, cu ocazia reuniunii AIPAC, de la Washigton, când a spus că va muta Ambasada română de la Tel Aviv la Ierusalim. O puzderie de analişti s-au dat cu părerea că această acţiune ar fi de competenţa preşedintelui. “Niciunde în Constituţie nu scrie că preşedintele trebuie să mute mobila de pe o stradă pe alta,” ne spune avocatul Bogdan Stroe.

“Mulţi confundă din necunoaştere sau din rea voinţă prerogativele prezidenţiale privind numirea ambasadorilor, cu treburile administrative legate de sediile ambasadelor,” ne-a mai explicat un profesor de drept constituţional.

Citiţi şi: Viorica Dăncilă: Vom muta ambasada României la Ierusalim, capitala Israelului!

Ce face guvernul dacă un ambasador spune că e igrasie în clădirea ambasadei?

“Nicăieri în Constituție nu spune ce se întâmplă în situația mutării. Pot să o mut de pe o stradă pe alta pentru că spune ambasadorul că e igrasie în clădirea aia. Asta este numai o chestiune administrativă, nu are nicio treabă cu aprobarea președintelui. A înnebunit lumea când a spus premierul că rămâne la mâna președintelui. Cum să rămână la mâna președintelui? Ministrul de Externe face o notă, că asta e procedura, în care spune că se mută sediul de pe strada X pe strada Y. Diferența este că e în alt oraș. Și dacă ar fi în același oraș ar fi același lucru”, a declarat Gheorghe Iancu.

Loading...

One Comment

  1. alta putoare bolsevica …..

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Ora PĂMÂNTULUI este astăzi! Vezi ce trebuie să faci la ora 20:30 fix!
Ora Pământului, cel mai mare eveniment ecologist din lume, va fi marcat astăzi în 180 ...