Acum 15 ani, steagul ROMÂNIEI era ridicat la NATO. Vezi cum ne laudă acum șeful Alianței!

Valentin Borcea INTERNATIONAL POLITIC Uncategorized

Acum 15 ani, pe 2 aprilie 2004 steagul României era ridicat în fața sediului general al NATO din Bruxelles. Țara noastră devenise oficial membru al Alianței cu câteva zile înainte, pe 29 martie. Am făcut parte din cel mai mare val de extindere de până acum. Alături de România, au mai intrat în NATO Bulgaria, Estonia, Letonia, Lituania, Slovacia și Slovenia.

Acum, la 15 ani după, șeful NATO, Jens Stoltenberg, a făcut sumarul prezenței României în alianță. Într-o scrisoare adresată lui Klaus Iohannis, secretarul general NATO a lăudat țara noastră.

Stoltenberg: România este un aliat puternic şi angajat.

„România este un aliat puternic şi angajat. Contribuiţi la securitatea noastră comună şi la apărarea noastră colectivă, la misiunile şi operaţiile Alianţei. 

Jens Stoltenberg a vorbit și despre implicarea României în teatrele de operații.

„În Afganistan am cunoscut unii dintre militarii români profesionişti care ajută la stabilizarea ţării şi prevenirea creării de refugii pentru teroriştii internaţionali. În Kosovo, ajutaţi la menţinerea stabilităţii în regiunea Balcanilor de vest. În Polonia, aţi contribuit la descurajarea agresiunii, ca membru al Grupului de Luptă multinaţional. De asemenea, găzduiţi o facilitate pentru sistemul NATO de apărare împotriva rachetelor balistice şi aveţi o contribuţie esenţială la securitatea din regiunea Mării Negre, în domeniile terestru, aerian şi maritim. „

Secretarul general al NATO salută planurile României de a cheltui 2% din PIB pentru Apărare în acest an şi de a moderniza forţele armate pe parcursul următorilor 10 ani, a scris Agerpres

„România înţelege că, într-o lume din ce în ce mai imprevizibilă, trebuie să investim mai mult în apărarea noastră şi trebuie să rămânem solidari pentru a asigura securitatea cetăţenilor noştri. Securitatea reprezintă fundamentul libertăţii şi prosperităţii noastre. Vă mulţumesc tuturor pentru contribuţia deosebită la Alianţa noastră”

NATO va celebra 70 de ani de existență pe 4 aprilie. Jens Stoltenberg a spus că este cea mai puternică Alianță din istorie.

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
De 2 aprilie: chiar rămâne cum au stabilit?
Ciudată și istoria asta, cu ale ei coincidențe cu tot. Acum 15 ani, pe 2 ...