România a obținut consensul pentru AGENDA 2030, privind eradicare sărăciei globale

Alina Maria Bogdan INTERNATIONAL POLITIC Principal

Reprezentanții României, care prezidează Grupul de lucru pentru Agenda 2030 de la nivelul Consiliului UE în perioada președinției, au reușit să obțină consensul statelor membre pentru un document cu impact deosebit la nivel european. Concluziile Consiliului privind implemenatarea Agendei 2030 au fost agreate în cadrul Grupului de lucru pentru Agenda 2030 de la nivelul Consiliului și urmează să fie adoptate la  reuniunea Consiliului pentru Afaceri Generale din 9 aprilie 2019, se menţionează într-un comunicat al Guvernului.

 Agenda 2030 pentru dezvoltare durabilă, un program de acţiune globală în domeniul dezvoltării cu un caracter universal şi care promovează echilibrul între cele trei dimensiuni ale dezvoltării durabile – economic, social şi de mediu. Pentru prima oară, acţiunile vizează în egală măsură statele dezvoltate şi cele aflate în curs de dezvoltare.

Central Agendei 2030 se regăsesc cele 17 Obiective de Dezvoltare Durabilă (ODD), reunite informal şi sub denumirea de Obiective Globale. Prin intermediul Obiectivelor Globale, se stabileşte o agendă de acţiune ambiţioasă pentru următorii 15 ani în vederea eradicării sărăciei extreme, combaterii inegalităţilor şi a injustiţiei şi protejării planetei până în 2030.

O reuşită a GUVERNULUI DĂNCILĂ şi a ministrului László Borbély

„Echipa coordonată de reprezentantul Departamentului pentru Dezvoltare Durabilă, care a lucrat împreună cu reprezentanții Ministerului Afacerilor Externe și ai Ministerului Mediului, a reușit într-un timp record să obțină un acord care are potențialul să modeleze politicile Uniunii Europene până în 2030. Pe de altă parte, Uniunea Europeană își consolidează poziția de lider global în implementarea Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă. Este un moment deosebit și o realizare a președinției României la Consiliul UE,”, a declarat László Borbély.

Concluziile Consiliului UE vin ca urmare a Documentului de reflecție privind implementarea Agendei 2030 la nivel european publicat de Comisia Europeană la sfârșitul lunii ianuarie. Cele două documente conturează viziunea Uniunii Europene pentru implementarea Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă.

EXCLUSIV NEWSTANDARD | Polonia: Am susținut activ Președinția română a UE

Lucrările Grupului de lucru pentru Agenda 2030 în care au fost concepute și aprobate concluziile Consiliului au fost prezidate de Csilla Lőrincz, șef de birou al Departamentului pentru Dezvoltare Durabilă.

„Sunt mulțumită de faptul că am reușit să convingem statele membre de importanța adoptării cât mai rapide a unui document care să cuprindă viziunea noastră asupra implementării Agendei 2030. Prin consensul obținut suntem mai aproape de o Europă sustenabillă”, a declarat Csilla Lőrincz.

Documentul are 27 de articole care reafirmă angajamentul Uniunii Europene pentru Agendei 2030 și schițează un cadru prin care aceasta poate fi implementată. Concluziile Consiliului UE vor fi incluse și în discuțiile ce vor sta la baza Agendei strategice a Comisiei Europene, care va ghida politicile publice pentru următorii ani.

 

 

 

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Acum 15 ani, steagul ROMÂNIEI era ridicat la NATO. Vezi cum ne laudă acum șeful Alianței!
Acum 15 ani, pe 2 aprilie 2004 steagul României era ridicat în fața sediului general ...